Jocs en català Ordinador

Projecte Ce Trencada publica la traducció al català de Loop Hero

El grup independent conegut com a Projecte Ce Trencada ha anunciat la publicació de la traducció no oficial del popular videojoc Loop Hero al català. Aquesta iniciativa ha generat un gran entusiasme entre els aficionats al català i als videojocs, obrint les portes a una experiència de joc més accessible per a un públic més ampli.

Loop Hero, desenvolupat per l’estudi independent Four Quarters, és un joc de rol amb elements roguelike, que ha captivat a jugadors de tot el món des del seu llançament el març del 2021. La narrativa i els diàlegs són part integral de l’experiència. Gràcies a Projecte Ce Trencada, els jugadors catalanoparlants ara podran gaudir d’aquest joc en la seva llengua.

El grup de traducció Projecte Ce Trencada, format per entusiastes de la localització de videojocs, ha realitzat aquesta traducció no oficial de manera totalment altruista. Han treballat intensament per adaptar els textos del joc. Incloent-hi diàlegs, descripcions d’objectes i altres elements, per capturar la riquesa i l’essència de l’experiència original en català.

A més de la traducció de Loop Hero al català, és important destacar que Dolmen Studio ha assumit la tasca de convertir el tràiler oficial del joc a aquesta llengua. Aquesta iniciativa complementa la traducció del joc.

Podeu trobar tota la informació sobre la traducció, així com l’enllaç de descàrrega, a la pàgina web de Projecte Ce Trencada.

Parlem amb Projecte Ce Trencada

Per celebrar l’ocasió, amb contactat amb Francesc G. Parisi, fundador de Projecte Ce Trencada, per tal que ens dediqui algunes paraules:

En un món digital i hiperglobalitzat, el que més sembla importar avui dia és l’aquí i l’ara, i com a persones que estimem els videojocs és gairebé vital fugir de la velocitat del sector i tenir la capacitat de saber gaudir de les virtuts imaginatives dels desenvolupadors i desenvolupadores que, dia a dia, trenquen els esquemes establerts per oferir aventures amb perspectives mai explorades. Per això, els videojocs independents són, sense cap mena de dubte, el pilar fonamental d’aquesta indústria.

La publicadora americana Devolver Digital ho sap bé, això. La gent que la formen són experts i expertes en rescatar, fer valdre i oferir a la comunitat autèntiques peces jugables d’un valor cultural i multimèdia de molt alt nivell. Gràcies a l’equip esmentat, els noms de jocs com OlliOlli, Downwell, Enter/Exit the Gungeon, The Red Strings Club, Minit, Gris, My Friend Pedro, Inscryption, Cult of the Lamb i desenes d’altres, juntament amb els seus desenvolupadors originals, no ens són gens estranys i han obtingut un prestigi mundial especialment destacable.

Desenvolupat per Four Quarters, Loop Hero, com no podia ser d’altra manera, també entra dins d’aquest selecte club d’aventures, però ja no només per tenir en segell de qualitat de la publicadora, sinó per tenir unes característiques audiovisuals úniques i una sèrie d’elements jugables que el van convertir, el 2021, en un videojoc únic dins del sector, i un referent total per moltes de les persones que en un futur basaran la seva passió per la indústria en continuar creant jocs que aconsegueixin, com a mínim, arribar a l’alçada dels títols de culte que anem rebent any rere any.

Ara, el 2023, per fi el podem gaudir en català gràcies a la tasca comunitària del Projecte Ce Trencada. I ni que no sigui una traducció oficial, i ni que ara mateix la nostra llengua no sigui una opció a tenir en compte pels i les professionals de l’altre costat de l’oceà, és un gaudi saber que aquest petit tros d’història per la nostra llengua ja queda segellat i preservat per a quan, en un futur (esperem que no gaire llunyà), socialment ens comencem a adonar de la potència cultural que tenim com a territori.

Com a representant del Projecte Ce Trencada i agraint-li a l’Adrià que, com a Nou Joc, m’hagi permès escriure quatre paraules per la seva plataforma: esperem i espero que el gaudiu i que recupereu una autèntica joia independent, ara, sí, en l’idioma de la nostra terra!
Francesc G. Parisi (Furank)

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.