Sector

#SaveTF2: un crit de la comunitat per salvar Team Fortress 2

Team Fortress 2 (TF2) és un dels videojocs de trets en primera persona més influents. Llançat el 2007 per Valve, TF2 és conegut pel seu estil artístic, el seu humor i el seu sistema de classes. El joc ha estat un pilar de la comunitat de jugadors durant gairebé 17 anys, oferint una experiència multijugador que ha captivat milions de jugadors arreu del món. A més de ser un èxit, TF2 ha influenciat molts altres jocs i ha establert estàndards per al model de jocs gratuïts amb microtransaccions.

Els problemes amb els Bots

Des de fa cinc anys, TF2 ha estat gairebé injugable degut a l’afluència de bots que envaeixen els servidors oficials. Aquests bots utilitzen programes de tercers amb apuntat automàtic, alterant el balanç del joc i creant un ambient de joc frustrant. A més a més, els “hosters” de bots utilitzen aquests programes per assetjar i difondre discursos d’odi, així com per fer publicitat de serveis fraudulents i altres estafes. Alguns casos extrems inclouen el “doxing” i fins i tot “swatting”.

Nombre real de jugadors

Malgrat aquests problemes, TF2 continua mantenint una base de jugadors activa. Segons dades recents, el joc compta amb desenes de milers de jugadors actius diaris. Tanmateix, un YouTuber anomenat Zesty Jesus, va publicar una sèrie de vídeos on assegura que, segons els seus càlculs, vora el 70% dels usuaris que Steam mostra en les seves estadístiques són bots i no jugadors reals. Aquest fet és un indicador de la magnitud del problema i de com afecta la percepció de l’activitat del joc.

La recollida de signatures

Una part important de la campanya #SaveTF2 és la recollida de signatures per demanar a Valve que actuï contra els bots i millori altres aspectes del joc. La petició ha recollit més de 120.000 signatures, demostrant el suport massiu de la comunitat de TF2, així com altres jugadors. Els organitzadors tenen previst enviar aquestes signatures a Valve amb l’esperança de provocar una resposta significativa.

Convé destacar que una campanya similar va prendre joc el 2022, després de mesos amb problemes similars amb bots. A causa de la campanya, Valve va publicar un missatge al compte oficial de Team Fortess 2 a Twitter, prometent actuar en contra dels bots. En les setmanes següents, sembla que Valve va complir la seva paraula, i els bots van desaparèixer. Tanmateix, sembla que amb el pas dels mesos, el problema ha tornat i amb més força, i Valve sembla no estar interessada a solucionar-lo. La comunitat de TF2 continua esperant un compromís més fort de Valve per restaurar l’experiència de joc que han gaudit durant gairebé 17 anys.

Com ajudar

Els organitzadors de la campanya han demanat als jugadors que es mobilitzin el 3 de juny per mostrar la magnitud del problema. Han animat la comunitat a compartir captures de pantalla, vídeos i històries personals sobre els bots amb les etiquetes #FixTF2 i #SaveTF2. La intenció és augmentar la pressió sobre Valve perquè prengui mesures. A més, també podeu signar la petició per demanar a Valve que posi una solució al problema.

La campanya #SaveTF2 és un exemple clar de com una comunitat apassionada pot unir-se per intentar salvar un joc que encara estima.


Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.