Nintendo Ordinador Sector

L’emulador Dolphin és retirat de Steam a causa d’una denúncia de Nintendo

L’emulador Dolphin és retirat de Steam a causa d’una denúncia de Nintendo

En un gir d’esdeveniments sorprenent, l’emulador Dolphin, el conegut software que permet als usuaris jugar a jocs de Game Cube i Wii, ha estat retirat de la plataforma Steam. Aquesta decisió arriba només uns mesos després de l’anunci oficial de l’emulador per a la inclusió en el popular servei de distribució digital.

Originàriament revelat al març amb molta expectació, l’arribada de Dolphin a Steam va ser rebuda amb emoció i anticipació tant per part dels aficionats als videojocs com dels entusiastes de l’emulació. Molts esperaven que el llançament oficial a Steam proporcionés una major accessibilitat i comoditat als usuaris. Permetent-los gaudir dels seus títols clàssics de Nintendo preferits de manera fluida. Idòniament, amb còpies de seguretat creades pels mateixos usuaris.

No obstant això, l’eufòria dels fans s’ha vist ofegada per la decisió de retirar l’emulador de Steam. Tal com ha publicat l’equip de Dolphin, Nintendo ha presentat una reclamació de drets d’autor (DMCA) a Valve, l’empresa responsable de Steam, contra la pàgina de Dolphin a Steam, motivant la seva retirada abrupta. Així doncs, el llançament de l’emulador a la plataforma de Valve s’ha vist posposat de manera indefinida. Tanmateix, l’equip de Dolphin està estudiant quins passos legals poden realitzar.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.