Ressenyes

Ressenya – Cyber Citizen Shockman 2: A New Menace

Poc després de presentar-nos el primer joc, Ratalaika Games ens ofereix Cyber Citizen Shockman 2: A New Menace, una seqüela que ens porta de nou als anys vuitanta, continuant amb el llegat del joc original, Cyber Citizen Shockman. Aquesta seqüela, també originaria a PC Engine, sí que es va arribar a publicar a fora del Japó. Convertint-se així en el primer joc de la sèrie que va arribar a una audiència global.

Anteriorment, la localització del joc va ser motiu de controvèrsia al seu dia, amb el guió original essent modificat significativament per agradar a l’audiència occidental. Això va resultar en canvis importants, com el canvi de nom dels personatges principals. El diàleg del joc també va ser alterat, sovint amb inconsistències en la trama. No obstant això, els desenvolupadors han abordat aquests problemes, proporcionant un guió revisat que manté la fidelitat al diàleg original.

Una evolució en tota regla

En primer lloc, la jugabilitat en Cyber Citizen Shockman 2 ha canviat del “món obert” amb selecció de nivells de l’original a una experiència més lineal. La jugabilitat base, igual que l’anterior entrega, recorda a clàssics com Mega Man, amb les seves mecàniques de plataformes i trets. De tant en tant, el joc es desvia de les plataformes per oferir nivells basats purament en el gènere Shoot’em up, proporcionant un canvi de ritme benvingut.

Els nivells del joc són senzills, requerint que el jugador navegui de punt A a punt B, culminant en una batalla de cap de fase. Les batalles contra els caps de fase requereixen poca estratègia, amb l’enfocament principal en evitar els atacs i trobar el hitbox del cap de fase. El joc permet cert grau de velocitat, ja que els jugadors poden evitar els enemics aprofitant els fotogrames d’invulnerabilitat després de rebre danys.

La direcció artística i els diàlegs són característiques que podem destacar a Cyber Citizen Shockman 2. L’estètica del joc farà recordar a molts jugadors de les sèries animades japoneses de l’època dels 80. El diàleg millora respecte al primer joc, oferint una trama més treballada i un millor desenvolupament dels personatges. Es nota que al seu dia hi va haver un esforç per fer de Cyber Citizen Shockman una experiència més única i especial. Refinant no només la jugabilitat, sinó que també la presentació.

Un paquet ben complet

Per altra banda, també es nota l’esforç de Ratalaika d’oferir un paquet complet. Com també l’anterior entrega, aquesta versió del joc ofereix un conjunt d’extres i funcions molt benvingut. Des de la galeria d’il·lustracions oficials, escanejos dels manuals originals, i altre contingut visual, fins a les funcions que ofereix aquesta versió. No només podem utilitzar estats de desament en qualsevol moment, sinó que també podem rebobinar i accelerar la partida, i activar trucs i secrets per obtenir avantatges.

Conclusió

En conclusió, Cyber Citizen Shockman 2 és una seqüela entretinguda que millora en molts aspectes al seu predecessor. És un joc curt, però satisfactori que els fans de l’original sabran apreciar gràcies a totes les millores. A més, el toc de Ratalaika proporciona molt de valor afegit, gràcies als extres i totes les funcions addicionals.

Cyber Citizen Shockman

Cyber Citizen Shockman 2 és una seqüela entretinguda que millora en molts aspectes al seu predecessor, oferint una experiència completa i satisfactòria per als fans de l’original.

Nou Joc

Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

Cyber Citizen Shockman 2 és una seqüela entretinguda que millora en molts aspectes al seu predecessor, oferint una experiència completa i satisfactòria per als fans de l’original.

3.5

Versió analitzada: Nintendo Switch

Còpia del joc proporcionada per Ratalaika Games / PR Hound

Nou Joc

About Author

També et pot interessar

Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per