Sector

El hacker que va filtrar imatges de GTA 6, tancat a un hospital

El hacker que va filtrar imatges de GTA 6, tancat a un hospital

Tal com ha publicat la BBC, Arion Kurtaj, un membre de 18 anys del grup de hackers Lapsus$, ha rebut una ordre hospitalària indefinida després d’haver filtrat imatges de Grand Theft Auto 6. El tribunal ha dictaminat que Kurtaj romandrà en un hospital segur, potser de per vida, a menys que es consideri que ja no és una amenaça per al públic.

La implicació de Kurtaj en el grup Lapsus$ va portar a una sèrie de hackejos, incloent-hi la violació de Rockstar Games, la qual va resultar en una filtració del contingut de GTA 6. El tribunal va sentir a dir que el pirateig va costar a Rockstar Games 5 milions de dòlars i milers d’hores de temps del personal per recuperar-se de l’incident.

Malgrat detencions anteriors i la confiscació del seu equip, Kurtaj va aconseguir continuar les seves activitats, fins i tot sota protecció policial. La seva defensa va argumentar que l’èxit del tràiler del joc suggeria que la filtració no va causar un dany greu a Rockstar Games, però el jutge va destacar el dany real causat per múltiples piratejos a individus i empreses.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.