Ressenyes

Ressenya – Contra: Operation Galuga

Contra: Operation Galuga és un punt d’inflexió en la història de la franquícia Contra, en part gràcies a l’interès de Konami de cedir les seves llicències a desenvolupadores externes, com és el cas de WayForward. Aquesta decisió ha obert les portes a una nova vida per a sagues clàssiques, permetent que equips amb una passió pels jocs retro els donin una nova vida.

Aquesta nova entrega arriba després de Contra: Rogue Corps, una proposta que va decebre tant a la crítica com als fans. Amb Operation Galuga, tant Konami com WayForward han pres nota i han treballat per retornar la franquícia a les seves arrels, oferint una experiència que captura l’esperit de la sèrie mentre introdueix millores i tocs moderns.

Operació: Galuga

Ambientat en l’arxipèlag fictici de Galuga, el joc planta els jugadors al cor d’un conflicte contra l’organització terrorista Red Falcon. Com a soldats d’elit, els jugadors assumeixen els rols dels personatges icònics Bill Rizer i Lance Bean, juntament amb cares noves com ara Ariana i Lucia. Cada personatge posseeix diferents habilitats i potenciadors d’armes. Això afegeix una capa d’estratègia que fomenta l’experimentació.

Les mecàniques principals de Contra: Operation Galuga continuen fidels a les arrels de la sèrie, oferint controls precisos, combat frenètic i nivells desafiants. Els jugadors hauran de travessar vuit nivells diferents, cadascun ple de enemics, trampes i caps de nivell gegantins. L’addició de noves mecàniques de moviment, com ara el salt doble, millora l’agilitat i la fluïdesa del moviment, permetent una experiència molt més dinàmica.

Armes i acció per a tothom

Una de les característiques destacades de Operation Galuga és el seu divers arsenal d’armes, que van des de clàssics de Contra com ara la metralladora i l’escopeta, fins a noves variacions amb propietats úniques. Les millores d’armes afegeixen més profunditat al sistema de combat. Els jugadors poden potenciar les seves armes recollint emblemes duplicats, o descarregar atacs especials en situacions crítiques.

Pel que fa a la dificultat, Operation Galuga ofereix una gamma d’opcions per satisfer jugadors de tots els nivells d’habilitat. Els puristes poden optar pel mode de mort instantània clàssic per a una veritable prova d’habilitat, mentre que aquells que busquen una experiència més lleugera poden utilitzar un sistema de barra de salut o ajustar la dificultat general del joc. Aquesta flexibilitat assegura que els jugadors puguin adaptar la seva experiència a les seves preferències, siguin veterans experimentats de Contra o no.

Presentació i Extres

Els gràfics, tot i adoptar un estil més modern amb un efecte 2.5D, mantenen l’esperit clàssic de la franquícia amb colors vius i explosions a dojo. El disseny dels personatges, els escenaris i els enemics està meticulosament elaborat, amb animacions fluides i efectes visuals que fan que cada moment de la jugabilitat sigui visualment emocionant. Pel que fa a l’àudio, la banda sonora orquestral, composta per Yuko Komiyama i Norihiko Hibino, complementa perfectament l’acció frenètica del joc.

Més enllà del mode història principal, Operation Galuga compta amb contingut addicional amb diferents modes de joc. El mode Arcade elimina els elements narratius, centrant-se únicament en l’acció adrenalítica i oferint suport per al joc cooperatiu de quatre jugadors per a més caos. El mode Desafiament presenta als jugadors petites etapes, cadascuna amb objectius específics i modificadors per posar a prova les seves habilitats. A més, el joc compta amb una botiga on podrem adquirir millores, personatges i altres, a mesura que anem jugant.

Conclusions

En conclusió, Contra: Operation Galuga ofereix una barreja ideal de l’encant de l’antiga escola i les millores modernes. Amb els seus controls precisos, mecàniques de joc diverses i abundància de contingut, proporciona hores d’acció carregada d’adrenalina. Malgrat alguns inconvenients, Operation Galuga es presenta com a una incorporació notable a la sèrie Contra i un successor digne dels seus predecessors.

Contra: Operation Galuga

Contra: Operation Galuga és un retorn a les arrels de la franquícia, oferint controls precisos, combat frenètic i una àmplia gamma d’armes. Les millores modernes com el salt doble s’ajunten amb la dificultat adaptable, mentre que els gràfics vius i la banda sonora orquestral augmenten l’emoció. Contra: Operation Galuga és una incorporació notable a la sèrie.

Nou Joc

Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

Contra: Operation Galuga és un retorn a les arrels de la franquícia, oferint controls precisos, combat frenètic i una àmplia gamma d’armes. Les millores modernes com el salt doble s’ajunten amb la dificultat adaptable, mentre que els gràfics vius i la banda sonora orquestral augmenten l’emoció. Contra: Operation Galuga és una incorporació notable a la sèrie.

3.8

Còpia del joc proporcionada per Konami.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.

Nou Joc

About Author

També et pot interessar

Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per