Ressenyes

Ressenya – Morbid: The Lords of Ire

Morbid: The Lords of Ire, desenvolupat per Still Running i publicat per Merge Games, és una incorporació notable al gènere soulslike. Aquesta seqüela de Morbid: The Seven Acolytes marca una transició significativa de gràfics isomètrics 2D a un entorn completament 3D, enriquint l’estètica i l’experiència de joc en general. Si més no, destaca la passió de l’equip de Still Running, i el seu progrés dins de la indústria.

Sanitat i resistència, punts clau

El joc presenta una combinació de mecàniques tradicionals soulslike amb algunes novetats. Com és d’esperar, el combat és un element central, oferint una barreja d’atacs lleugers i pesats, així com l’opció de blocar i esquivar. Morbid posa l’èmfasi en el sistema de resistència (Stamina), ja jugadors han de dominar les parades per atordir els enemics i explotar les seves vulnerabilitats. Aquest sistema afegeix una capa estratègica, especialment en les lluites contra caps, que requereixen una planificació tàctica més gran que les trobades amb enemics normals.

Una característica destacada és el sistema de Sanitat, que afecta tant l’estil visual com les mecàniques de joc. A mesura que els jugadors reben dany, la seva sanitat disminueix, cosa que augmenta el dany que infligeixen però també la seva vulnerabilitat. Aquest sistema afegeix un repte dinàmic, fent que cada trobada sigui més intensa a mesura que l’entorn canvia amb els nivells de sanitat del personatge. Si no prens cura de la teva sanitat, veuràs com les ombres et comencen a atacar.

Personalitzant el nostre arsenal

La progressió dels personatges està lligada a un sistema d’experiència que recompensa amb punts d’habilitat, utilitzats per desbloquejar i millorar benediccions, millores passives que afecten atributs com la salut i la resistència. El sistema de personalització d’armes pot semblar molt bàsic a primera vista, però permet trastejar amb les estadístiques. Els jugadors poden inserir runes a les armes, cada una proporcionant beneficis i desavantatges, permetent experimentació i personalització. Aquest sistema anima els jugadors a adaptar les seves armes al seu estil de joc.

Un món fosc i replet de sang

Tot i que els gràfics poden no ser d’última generació, el disseny artístic compensa amb la seva atmosfera fosca i gòtica. Els nivells estan dissenyats de manera intricada, amb dreceres i secrets que recompensen l’exploració. Malgrat alguns problemes tècnics i un disseny d’interfície bàsic, el joc manté un rendiment estable en general. Els gràfics grotescos i plens de sang contribueixen al tema de fantasia fosca. Tanmateix, el joc compta amb doblatge en anglès que, tot i no ser res de l’altre món, s’agraeix.

La narrativa, tot i no ser el punt més fort del joc, proporciona un fons suficient per a l’acció i l’exploració. Continuant la història de Morbid: The Seven Acolytes, els jugadors reprenen el seu paper com a Striver, encarregat de derrotar els Acolytes ressuscitats en una nova terra.

Conclusions

Morbid: The Lords of Ire destaca per les seves mecàniques de combat, la personalització d’armes i el disseny del món. Tot i algunes falles, com la dificultat desigual en trobades amb múltiples enemics i una història menys captivadora, el joc ofereix una experiència que val la pena explorar, especialment tenint en compte el seu preu. És una bona recomanació per als fans del gènere soulslike que busquen un desafiament familiar, però fresc.

Morbid: The Lords of Ire

Nou Joc

Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

3.8

Còpia del joc proporcionada per Merge Games via 1UP PR.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.

Nou Joc

About Author

També et pot interessar

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories
Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenya – Cannon Dancer – Osman
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per