Núvol Sector Xbox

El Regne Unit s’oposa a Microsoft davant l’adquisició d’Activision Blizzard

En una decisió sorprenent, els reguladors del mercat del Regne Unit han bloquejat l’adquisició d’Activision Blizzard per part de Microsoft. L’operació, valorada en milers de milions de dòlars, hauria unit dos dels gegants del món dels videojocs.

El regulador, conegut com a Competition and Markets Authority (CMA), ha emès un comunicat explicant que havia arribat a la conclusió que l’acord hauria “reduït significativament la competència” en el mercat dels videojocs al núvol. La CMA va dir que l’operació hauria portat a “menys opcions, preus més alts i pitjors serveis per als consumidors”.

La notícia ha sorprès els analistes del sector, que consideraven que l’adquisició era una fita important per a Microsoft, que ja és un dels principals actors del mercat dels videojocs. La companyia havia assenyalat que l’acord li permetria “impulsar la innovació i oferir als jugadors noves experiències”.

No obstant això, la decisió de la CMA implica que l’acord no podrà continuar endavant en la seva forma actual. Microsoft ha emès comunicats en què manifesten la seva decepció i diuen que estudiaran les seves opcions per a futurs moviments, així com una apel·lació. Tots els detalls aquí.