Ordinador Sector

Square Enix anuncia una versió de The Portopia Serial Murder Case que incorpora IA

Square Enix ha anunciat el llançament d’una nova versió del clàssic joc d’aventures The Portopia Serial Murder Case, que incorpora la tecnologia d’IA. El joc, que serveix com a demostració educativa de Processament del Llenguatge Natural (PLN), té com a objectiu mostrar els avanços en la tecnologia.

Llançat per primera vegada al Japó el 1983, The Portopia Serial Murder Case va ser un dels primers videojocs d’aventures que es van desenvolupar. Els jugadors havien de teclejar text per controlar les accions del seu personatge. Encara que aquest sistema proporcionava als jugadors molta llibertat, també es va demostrar que podia resultar frustrant, ja que els jugadors sovint havien de trobar les paraules adequades per realitzar l’acció desitjada.

Gràcies als avanços en el rendiment dels ordinadors i la tecnologia de PLN, aquesta nova versió del joc pretén abordar aquesta qüestió. Mitjançant l’ús de PLN, el joc pot comprendre i interpretar millor l’entrada del jugador, permetent una experiència de joc més intuïtiva.

Square Enix espera que, utilitzant aquesta nova proposta, els jugadors puguin comprendre millor les capacitats de la IA i el seu impacte en els jocs d’aventures. El joc serveix com a exemple de com la tecnologia d’IA pot millorar els jocs clàssics, al mateix temps que proporciona als jugadors una comprensió més profunda de la tecnologia de PLN.

Amb el llançament d’aquesta versió revisada del clàssic joc d’aventures, Square Enix continua demostrant el seu interès en les noves tecnologies. Especialment després d’inversions per part de la companyia en el món de les criptomonedes i els NFT.

SQUARE ENIX AI Tech Preview: THE PORTOPIA SERIAL MURDER CASE arribarà a Steam el 23 d’abril de manera gratuïta. El joc estarà disponible en anglès i japonès.