Sector

Un videojoc controlat per la respiració ajuda els nens a relaxar-se abans de la cirurgia

La infermera de Cincinnati Children’s, Abby Hess, ha desenvolupat una nova aplicació anomenada EZ Induction que ajuda els nens a relaxar-se abans de sotmetre’s a l’anestèsia per a la cirurgia. El joc, que inclou dibuixos animats d’animals que els nens controlen respirant amb una màscara, ajuda a reduir l’ansietat durant el procés d’inducció.

Hess va treballar amb l’equip de Cincinnati Children’s Innovation Ventures i l’Ohio Third Frontier Technology Validation and Start-up Fund per desenvolupar l’aplicació. El resultat final, EZ Induction, controlat per la respiració transforma una màscara d’anestèsia en un joc, ajudant els nens a aprendre a respirar amb calma i oferint-los l’oportunitat de participar en una activitat calmant mentre es preparen per a la cirurgia.

Segons Hess, molts pacients joves es posen ansiosos quan se’ls posa una màscara d’anestèsia al quiròfan. L’experiència és estressant per als nens, els pares i el personal mèdic. EZ Induction canvia el focus d’alguna cosa espantosa a una cosa calmant i divertida. Ensenya els nens a respirar amb calma i se’ls dóna una idea de què esperar quan tornin al quiròfan.

La invenció ha estat llicenciada a LittleSeed Calming Technologies LLC, que té previst llançar EZ Induction al llarg del 2023. El director general de Little Seed, Jeff Penka, va qualificar Hess com a «solucionadora de problemes compassiva, impulsadora i innovadora». Cincinnati Children’s és el primer centre mèdic dels Estats Units que ha utilitzat el producte, que podria significar un gran canvi per als hospitals que practiquen cirurgia a nens.