Núvol

Luna: la plataforma de jocs al núvol d’Amazon

Luna: la plataforma de jocs al núvol d’Amazon

En els darrers anys, el món dels videojocs ha experimentat un canvi significatiu gràcies als avenços en el joc al núvol. Una de les empreses líders en aquesta àrea és Amazon, que ha llançat la seva pròpia plataforma de jocs al núvol anomenada Amazon Luna. En aquest article, explorarem què és Amazon Luna, com funciona i què ofereix. Volem esmentar també la comunitat catalana de Luna, que espera amb moltes ganes el llançament d’aquest servei al nostre territori.

Què és Amazon Luna?

Amazon Luna és un servei de jocs al núvol proporcionat per Amazon. És una plataforma basada en la núvol que permet als usuaris jugar a videojocs mitjançant una connexió a internet, sense necessitat de descarregar ni instal·lar els jocs als seus dispositius. Aquesta tecnologia permet als jugadors gaudir de jocs d’alta qualitat en diversos dispositius com ara PC, Mac, dispositius mòbils i fins i tot televisors.

Com funciona?

El funcionament d’Amazon Luna és relativament senzill. Els usuaris han de subscriure’s al servei i tenir una connexió a internet adequada per poder jugar als jocs al núvol. A través de la plataforma Luna, els jugadors tenen accés a una biblioteca de jocs seleccionats que poden reproduir en temps real des dels servidors de Amazon. Tanmateix, avui en dia, Amazon Luna no es troba disponible en el nostre territori, per desgràcia.

Un dels aspectes més destacats de Luna és la seva baixa latència, que permet als jugadors experimentar un joc pràcticament sense retard. Això és possible gràcies a la infraestructura de núvol de Amazon, que redueix al mínim la distància entre els servidors de joc i els dispositius dels jugadors. Amazon Luna també ofereix comandaments dissenyats específicament per al servei, tot i que són opcionals. Aquests controladors es connecten als dispositius a través de Wi-Fi per proporcionar una experiència de joc més precisa i sense retards.

Ofertes i avantatges

Un dels principals avantatges d’Amazon Luna és la seva biblioteca de jocs. El servei ofereix una selecció de jocs populars de diferents gèneres com ara acció, aventura, esports i molts més. A més, Amazon continua ampliant la biblioteca amb nous títols regularment per mantenir als jugadors enganxats i oferir-los una gran varietat de opcions.

El model de negoci de Luna és basat en subscripcions, el que significa que els usuaris han de pagar una tarifa mensual per accedir a la plataforma i jugar als jocs disponibles. Aquesta tarifa dóna accés a tots els jocs de la biblioteca, evitant així la necessitat de comprar-los individualment. Un aspecte a destacar és la implementació d’Amazon Prime. D’aquesta manera, els subscriptors de Prime poden gaudir d’un petit catàleg de jocs que va rotant cada mes, sense cost addicional. Aquelles persones que paguin amb Prime, ja sigui per qualsevol altra avantatge, pot jugar aquests títols com a bonificació.

Un altre avantatge d’Amazon Luna és la seva integració amb altres serveis d’Amazon, com ara Twitch. Els jugadors poden veure transmissions en directe de jocs, interactuar amb altres jugadors i fins i tot saltar directament al joc que estan veient amb només un clic. Això proporciona una experiència de comunitat i socialització per als jugadors, ja que poden connectar-se amb altres aficionats als videojocs i descobrir nous títols a través de les transmissions en directe.

Té futur, Amazon Luna?

És impossible predir amb certesa el futur d’Amazon Luna o de qualsevol altre servei de jocs al núvol. No obstant això, és cert que Amazon Luna comparteix alguns aspectes amb la difunta Google Stadia. Tot i això, és important tenir en compte que el mercat del joc al núvol encara està en evolució i és altament competitiu. L’èxit o fracàs d’Amazon Luna dependrà de diversos factors com ara la qualitat del servei, la biblioteca de jocs, els preus i la capacitat de captar i mantenir els jugadors. També és rellevant tenir en compte les tendències de la indústria dels videojocs i l’acceptació dels consumidors cap a aquest tipus de plataformes.

Finalment, des de Nou Joc esperem amb ànsia l’arribada d’aquest servei al nostre territori. Tot i que la recepció del públic més dedicat sigui complicada, més opcions i serveis són sempre benvinguts. Això dit, aquelles persones que siguin membres de Prime podran gaudir d’una tanda mensual de títols per complementar les seves adquisicions o altres serveis.

1 comentari

  1. Trackmania arriba a Xbox, PlayStation i Luna - Nou Joc

    14/05/2023

    […] Trackmania, el joc de curses que ha captivat els cors dels jugadors de tot el món des del seu llançament a PC el juliol del 2020, ara ha arribat consoles. Com s’ha anunciat avui, Trackmania està disponible gratuïtament a Xbox One, Xbox Series X | S, PlayStation 4 i PlayStation 5. A més, el joc també ha arribat al núvol mitjançant Luna, el servei de jocs al núvol d’Amazon. […]

Els comentaris estan tancats.