Sector

GameMaker comparteix totes les novetats de 2023

GameMaker comparteix totes les novetats de 2023

GameMaker, el motor de desenvolupament de jocs en 2D, ha anunciat recentment la seva actualització anual per a 2023. L’actualització inclou noves funcions i millores que es basen en gran part en les sol·licituds i comentaris de la comunitat de GameMaker. Les aportacions de la comunitat han configurat el mapa de desenvolupament, amb el nou editor de codi, les capacitats de modding millorades i el suport per a la IA sent les funcions més sol·licitades.

Segons el cap de GameMaker, Russell Kay, la comunitat altament compromesa és un dels punts forts més importants de GameMaker. “Encara que no puguem complir totes les sol·licituds, estic segur que les nostres propostes d’aquest any inclouen algunes funcions rellevants que aportaran noves dimensions emocionants als jocs que creen els nostres desenvolupadors”.

Noves funcions per GameMaker

Les noves funcions que estan previstes que arribin a GameMaker el 2023 inclouen extensions de modding, integració de la IA i un nou editor de codi. Les extensions de modding faran que sigui més fàcil per als desenvolupadors afegir contingut generat per l’usuari als seus jocs i construir una comunitat més forta. La integració de la IA simplificarà el procés de creació de jocs permetent que les sol·licituds i resultats de la IA s’incorporin directament als projectes dels creadors. El nou editor de codi disposarà d’una interfície d’usuari completament renovada, facilitant als desenvolupadors l’accés als objectes, esdeveniments i funcions dins del fitxer de codi.

Altres funcions clau del nou editor de codi inclouen la capacitat de crear nous objectes i esdeveniments des del mateix editor, el trasllat de tot el suport per a la sintaxi destacada i el suport per a Markdown a les notes. GameMaker també està obert a l’alliberament del seu servidor de llenguatge per al GameMakerLanguage (GML), el que ajudarà a portar GML a més entorns.

Tots els detalls a la pàgina web oficial.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.