Mòbil

Possible demanda col·lectiva contra Nintendo per les microtransaccions de Mario Kart Tour

Un jove jugador, amb el suport del seu pare, ha presentat una possible demanda col·lectiva contra Nintendo, acusant l’empresa de microtransaccions “immorals” en el seu popular joc per a mòbils, Mario Kart Tour. Segons informa Axios, aquesta acció intensifica la pressió cada vegada major sobre Nintendo i altres grans empreses de videojocs pel que fa a les controvertides i lucratives microtransaccions dins dels jocs.

La demanda demana reemborsaments per a tots els menors als Estats Units que hagin efectuat pagaments per les «Tuberies Destacades» del joc. Les quals, segons s’afirma, oferien recompenses dins del joc amb probabilitats no divulgades. Abans, els jugadors podien gastar diners reals per activar aquestes tuberies de manera repetida, amb l’esperança de rebre millores de manera aleatòria.

La demanda argumenta que Nintendo va dissenyar deliberadament el joc perquè sigui difícil progressar sense gastar diners. Recorrent a «models foscos» per manipular i temptar els jugadors a fer compres addicionals. Aquestes pràctiques presumptes són considerades una violació de la Llei de Protecció del Consumidor de l’Estat de Washington i de la legislació empresarial de Califòrnia.

La demanda, presentada al març, recentment ha estat transferida del tribunal estatal al tribunal federal. El demandant, identificat com a N.A., va gastar més de 170 dòlars en microtransaccions de Mario Kart Tour. Fent servir la targeta de crèdit del seu pare, que estava vinculada al seu compte d’usuari de Nintendo.

Podeu llegir tota la notícia fent clic aquí.