Ressenyes

Ressenya – Murtop

Murtop és un videojoc d’acció arcade desenvolupat per Hiulit i publicat per Flynn’s Arcade. Inspirat en clàssics com Dig Dug i Bomberman, el joc presenta una mescla única de tots dos jocs, oferint una experiència retro implacable. Amb diferents opcions per modificar la seva presentació i fins i tot jugabilitat, Murtop opta per oferir una experiència de joc adaptable i autèntica.

El fill de Dig Dug i Bomberman

Tal com hem comentat a la introducció, Murtop agafa els elements principals de Dig Dug i Bomberman, per tal de presentar una jugabilitat tant frenètica com estratègica. Havent de completar els nivells de la manera més ràpida possible, haurem de controlar en Murti, el nostre protagonista, mentre cava forats sota terra, i deixa caure bombes. Totes les mecàniques claus de Dig Dug es troben presents a Murtop, amb diferents tipus d’enemics, que atorguen punts depenent de la profunditat del nivell on els aniquilem. A més a més, podem realitzar combos amb les bombes, o derrotar-los amb les roques, per augmentar encara més la puntuació.

Totalment Arcade

Tant la jugabilitat com la presentació de Murtop, escauen perfectament amb la seva intenció d’oferir una experiència que no estranyaria veure en les màquines recreatives dels anys 80. Amb la jugabilitat, que ja hem comentat a l’anterior secció, també s’inclou una taula de classificacions i rècords, tan típiques de les màquines arcade. Per si no fos prou, el joc també compta amb 256 pantalles úniques, que van augmentant de dificultat. A més a més, hiulit també ha tingut el preciós detall d’incloure una «pantalla de la mort» al final de tot, per aquelles persones dedicades que hi arribin.

Com no pot ser d’una altra manera, Murtop disposa d’uns colorits gràfics pixelats plens d’efectes especials i personatges amb carisma. Tot i resultar simples a primera vista, els sprites escauen perfectament amb tot el paquet del joc. A diferència de la paleta de colors més monòtona de Dig Dug, Murtop utilitza una gamma més variada al llarg de les seves pantalles. Els personatges no són tan memorables, és clar, però, tanmateix, les seves animacions i dissenys resulten agradables a la vista. Especialment considerant les encantadores il·lustracions que podem activar com a fons.

Pel que fa a l’aspecte sonor del joc, Murtop ofereix 5 composicions chiptune diferents, que escauen perfectament amb el ritme frenètic del joc. A més, els efectes sonors, totalment retro, són ideals per a un joc que busca emular les màquines recreatives.

Ideal per a tots els públics

De la mateixa manera, Murtop també inclou funcions i opcions que fan que l’experiència sigui més accessible. A part de poder jugar-hi sense haver de gastar monedes, és clar. Per començar, el joc ofereix diferents marcs per afegir una mica de color a les vores de la pantalla. Hi haurà qui prefereixi el fons negre, especialment aquelles persones que hi juguin amb una pantalla Oled, per exemple. A més, el joc també permet canviar els colors dels sprites, oferint tota mena de filtres. Per tal d’oferir una experiència més retro, el joc també inclou un filtre CRT que, tot i ser força simple, s’agraeix l’opció.

Fins i tot, Murtop també permet activar el mode «TATE», que permet jugar amb la pantalla en format vertical. Això ajudarà a les persones amb un set-up especial per jugar aquesta mena de jocs. Aquesta opció permet girar tot el joc en angles de 90°. Una altra funció a destacar i farà les delícies dels amants dels jocs retro i arcade és el mode «Attract», el qual mostra un petit tutorial del joc a l’inici de la partida, abans d’inserir una moneda.

Conclusió

En conclusió, Murtop és un videojoc d’acció i puzles que ofereix una experiència retro autèntica i adaptada als temps actuals. Amb una jugabilitat frenètica i estratègica inspirada en clàssics com Dig Dug i Bomberman, el joc presenta una mescla única de tots dos, amb diferents opcions per modificar la seva presentació i jugabilitat. Això fa que sigui ideal per a tots els públics, des dels amants dels jocs arcade retro fins als més novells. Amb una presentació gràfica i sonora pixelada i plena d’efectes especials, Murtop captivarà els jugadors que busquen una experiència de joc autèntica i entretinguda.

Murtop

Murtop és un videojoc d’acció i puzles desenvolupat per Hiulit i publicat per Flynn’s Arcade, inspirat en Dig Dug i Bomberman. El joc ofereix una experiència arcade autèntica i adaptable amb taula de classificacions, 256 pantalles úniques, gràfics pixelats i 5 composicions chiptune diferents. També inclou opcions per personalitzar la presentació i la jugabilitat, així com funcions per fer-lo accessible a tots els públics.

Nou Joc

Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

Murtop és un videojoc d’acció i puzles desenvolupat per Hiulit i publicat per Flynn’s Arcade, inspirat en Dig Dug i Bomberman. El joc ofereix una experiència arcade autèntica i adaptable amb taula de classificacions, 256 pantalles úniques, gràfics pixelats i 5 composicions chiptune diferents. També inclou opcions per personalitzar la presentació i la jugabilitat, així com funcions per fer-lo accessible a tots els públics.

3.6

Versió analitzada: Nintendo Switch

Còpia del joc proporcionada per Flynn’s Arcade

Nou Joc

About Author

1 comentari

  1. Murtop arribarà el 18 de maig a Nintendo Switch i Steam - Nou Joc

    10/05/2023

    […] increïble als detalls per replicar l’experiència d’arcade. Podeu llegir la nostra ressenya per conèixer tot allò que fa destacar aquest […]

Els comentaris estan tancats.

També et pot interessar

Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per