Jocs en català Nintendo

Wiicat estrena una pàgina web per compartir els seus projectes de traducció

El Projecte Wiicat, una iniciativa impulsada per la comunitat que es dedica a traduir jocs de Wii al català, ha llançat recentment una nova pàgina web on compartiran els seus projectes en curs i finalitzats. El grup té com a objectiu fer accessibles en català títols populars com ara Mario Kart Wii, així com projectes en curs com Wii Sports Resort i Super Mario Galaxy 2.

El projecte Wiicat va ser iniciat l’abril de 2022 per la seva fundadora, Luna, una fan de la Nintendo Wii, i una traductora apassionada. Luna, que recentment s’havia interessat per la llengua catalana, es va embarcar en la missió de portar la llengua al màxim de jocs de Wii possible, amb plans d’expandir-se a altres plataformes de joc en el futur.

Sobre el projecte Wiicat

Els objectius principals del projecte inclouen normalitzar l’ús del català en els videojocs, promoure la llengua digitalment, fer accessibles en català títols destacats de Nintendo i destacar la importància de les traduccions fan. Wiicat també busca oferir traduccions de gran qualitat, mostrant l’ús correcte del català i evitant influències de l’espanyol o el francès. No obstant això, el grup prioritza una aproximació més natural al llenguatge en lloc d’una estandardització estricta.

A més, Wiicat busca documentar el procés d’edició de text per a tants jocs com sigui possible. Permetent que altres puguin realitzar traduccions similars en altres llengües. El grup també té com a objectiu ajudar tanta gent com sigui possible a traduir els seus jocs preferits al català. Amb l’objectiu de construir la biblioteca més gran de títols traduïts.

Wiicat també s’esforça a donar suport a altres llengües regionals, encoratjant traduccions en llengües com l’occità. L’objectiu principal de la iniciativa és anar més enllà de les limitacions imposades per Nintendo i contribuir a la comunitat de jugadors de manera única.

Per a aquells interessats en unir-se al projecte Wiicat, el grup els convida a visitar la seva pàgina web i explorar les diverses oportunitats de contribuir i col·laborar. És important assenyalar que el projecte no recolza la pirateria ni cap activitat il·legal. Excepte per a la preservació i compartició de contingut i programari abandonat o gratuït, com els canals de Wii.

A més del projecte Wiicat, hi ha altres iniciatives destacades a la comunitat de jugadors en català, com ara Projecte Ce Trencada.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.