Jocs en català Sector

Iniciada una campanya per exigir el català a les principals consoles

Plataforma per la Llengua està demanant a les empreses de videojocs com Nintendo, PlayStation i Xbox que incorporin la llengua catalana a les interfícies de les seves videoconsoles. A través de la campanya a Canvia.cat, insten els usuaris a sumar-se a aquesta causa signant un manifest.

La comissió de videojocs de Plataforma per la Llengua, creada el 2019, ha detectat la poca presència del català en aquest sector i treballa amb empreses i organitzacions per augmentar-ne la presència als videojocs.

L’objectiu és que les consoles de videojocs i les plataformes digitals incorporin la llengua catalana a les seves interfícies i que reconeguin el català com a etiqueta específica a les botigues de videojocs. Algunes consoles ja inclouen aquesta opció.

La inclusió del català en les interfícies de les consoles permetria als usuaris triar aquesta llengua com a preferida, fent que els videojocs s’executin automàticament en català si ofereixen aquesta opció. A més de fomentar el consum de videojocs en català, aquesta iniciativa seria un impuls per a les empreses que ja incorporen el català en els seus videojocs.

No obstant això, la demanda d’incloure el català a les consoles és només el primer pas per a la normalització de la llengua en aquest àmbit. També cal fer-la present en videojocs de gran popularitat, com els videojocs triple A, i en botigues en línia com Steam, Epic Games Store o GOG, així com en el programari complementari habitual dels videojugadors com Discord.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.