Jocs en català Sector

Iniciada una campanya per exigir el català a les principals consoles

Plataforma per la Llengua està demanant a les empreses de videojocs com Nintendo, PlayStation i Xbox que incorporin la llengua catalana a les interfícies de les seves videoconsoles. A través de la campanya a Canvia.cat, insten els usuaris a sumar-se a aquesta causa signant un manifest.

La comissió de videojocs de Plataforma per la Llengua, creada el 2019, ha detectat la poca presència del català en aquest sector i treballa amb empreses i organitzacions per augmentar-ne la presència als videojocs.

L’objectiu és que les consoles de videojocs i les plataformes digitals incorporin la llengua catalana a les seves interfícies i que reconeguin el català com a etiqueta específica a les botigues de videojocs. Algunes consoles ja inclouen aquesta opció.

La inclusió del català en les interfícies de les consoles permetria als usuaris triar aquesta llengua com a preferida, fent que els videojocs s’executin automàticament en català si ofereixen aquesta opció. A més de fomentar el consum de videojocs en català, aquesta iniciativa seria un impuls per a les empreses que ja incorporen el català en els seus videojocs.

No obstant això, la demanda d’incloure el català a les consoles és només el primer pas per a la normalització de la llengua en aquest àmbit. També cal fer-la present en videojocs de gran popularitat, com els videojocs triple A, i en botigues en línia com Steam, Epic Games Store o GOG, així com en el programari complementari habitual dels videojugadors com Discord.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.

També et pot interessar

Library of Babel HERO ART
Jocs en català Nintendo Ordinador PlayStation Xbox

The Library Of Babel, nou videojoc en català ja disponible

The Library Of Babel, joc que inclou el català com a llengua seleccionable, ja es troba disponible a PC i
crown of wu
Jocs en català Sector

Wild Cat Records explica la creació de la banda sonora de The Crown of Wu

Wild Cat Records, un estudi conegut pel seu treball en la indústria del cinema i dels videojocs, ha publicat recentment
Skip to content