Ressenyes

Ressenya – River City Girls 2

River City Girls 2, la darrera entrega de la llarga sèrie de Kunio-kun, és una barreja molt atractiva d’acció «jo contra el barri», elements de rol i una narrativa molt conscient de si mateixa. Desenvolupat per WayForward, aquesta seqüela s’edifica sobre els fonaments establerts pel seu predecessor, River City Girls, oferint una experiència de joc que és a la vegada familiar i refrescantment innovadora.

Tot un dojo de personatges

Una de les característiques destacables de River City Girls 2 és l’ampli repartiment de personatges jugables. El joc ara compta amb sis personatges, cadascun amb els seus propis estils de combat únics, moviments, personalitats i diàlegs. La incorporació de nous personatges com Provie, que pot ballar «breakdance» entre els enemics, aporta una capa de diversitat a la jugabilitat. El joc també introdueix un mode cooperatiu per a quatre jugadors, un afegit que promet fer més caòtica i divertida la lluita.

River City Girls 2 també introdueix mecàniques de joc noves. La capacitat de reclutar oponents abatuts com a aliats invocables aporta un element estratègic a les baralles, i els elements de rol permeten la personalització i la progressió dels personatges. A mesura que invertiu en l’equipament i les habilitats dels personatges, es tornen visiblement més poderosos, proporcionant una sensació de progressió.

Retro i modern

Una de les característiques més destacades de River City Girls 2 és la seva presentació old-school. El paisatge urbà del joc està representat de manera detallada, amb cadascuna de les regions tenint la seva estètica única. Els personatges són expressius i tenen animacions fluides, fent que cada cop de puny, puntada i combo sigui impactant. La banda sonora, composta per Megan McDuffee, complementa a la perfecció la presentació amb melodies enèrgiques que et faran moure el cap mentre et baralles per la ciutat.

No obstant això, el joc no està exempt de defectes. El mapa, tot i ser visualment impressionant, pot provocar que s’hagi de retrocedir sovint, el que pot resultar avorrit amb el temps. Els elements de plataformes també poden ser una mica frustrants, ja que de tant en tant els personatges poden relliscar dels marges o tenir la visió obstaculitzada pels elements de primer pla.

Una història a vegades massa «meta»

La història del joc continua on ho va deixar el primer, amb les protagonistes Kyoko i Misako tornant a sortir al carrer de River City per lliurar la seva estimada ciutat de la ressorgida «Yakuza». La narrativa, tot i que no és revolucionària, compleix bé amb la seva funció, oferint un teló de fons per a l’acció i injectant una bona dosi d’humor a través de diàlegs humorístics i interaccions entre personatges.

La narrativa és tot un passeig a través d’un món tant entretingut com violent. Els personatges, amb inspiració anime, tots ells suposadament adolescents d’institut, tenen una afició pels cops de puny digne de qualsevol shonen. Per una banda, els dissenys colorits dels personatges són, majoritàriament, memorables. A més, el doblatge està molt ben realitzat, atorgant personalitat als diferents personatges. A més, les cinemàtiques, dutes a terme amb estil de manga, tot i resultat simples, demostren molta personalitat.

Detalls addicionals

A part de la jugabilitat base, River City Girls 2 també compta amb alguns minijocs puntuals que ajuden a trencar la monotonia. Des del baló presoner fins a un joc de ritme en el qual hem de derrotar contrincants, el joc disposa de diferents minijocs.

Per altra banda, tot i que l’humor i la consciència de si mateix del joc estan generalment ben executats, hi ha moments en què sembla una mica massa obvi, trencant la immersió. A més, tot i que l’ampli repartiment de personatges és un afegit acollidor, les diferències en els seus estils de combat i habilitats a vegades poden semblar superficials, amb alguns personatges que semblen més equilibrats que d’altres.

Conclusió

En definitiva, River City Girls 2 és una seqüela que millora en tots els aspectes. Ofereix una barreja satisfactòria d’acció, elements de rol i una narrativa entretinguda, tot embolicat en un estil artístic pixelat vibrant. Siguis fan de la saga, o novell en el gènere, River City Girls 2 és un joc que es mereix un lloc a la vostra llibreria. Finalment, River City Girls 2 és un testimoni de l’atractiu del gènere, i un exemple radiant de com fer bé una seqüela.

River City Girls 2

River City Girls 2 és una seqüela que millora pràcticament tots els aspectes de l’original. La seva barreja d’acció, rol i narrativa, en fan un joc imprescindible per als aficionats del gènere. Siguis un veterà de la sèrie Kunio-kun o un nouvingut als carrers de River City, aquest joc segurament proporcionarà hores de diversió.

Nou Joc

Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

River City Girls 2 és una seqüela que millora pràcticament tots els aspectes de l’original. La seva barreja d’acció, rol i narrativa, en fan un joc imprescindible per als aficionats del gènere. Siguis un veterà de la sèrie Kunio-kun o un nouvingut als carrers de River City, aquest joc segurament proporcionarà hores de diversió.

4.3

Versió analitzada: Nintendo Switch

Còpia del joc proporcionada per WayForward

Nou Joc

About Author

També et pot interessar

Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per