Ressenyes

Ressenya – Zool Redimensioned

Zool Redimensioned és una versió remasteritzada del clàssic videojoc de plataformes de 1992, Zool. Desenvolupat per Sumo Digital Academy i publicat per Secret Mode, aquesta versió remasteritzada ressuscita el carismàtic personatge de «Gremlin Graphics» amb gràfics actualitzats, controls millorats i una nova perspectiva sobre el joc original.

Una mica d’història

El Zool original va ser llançat el 1992 per Gremlin Graphics, una companyia de desenvolupament de videojocs britànica. Es va dissenyar com un joc de plataformes de ritme ràpid protagonitzat per un ninja de la dimensió Nth, conegut com a Zool. El joc tenia com a objectiu rivalitzar amb la popularitat del Sonic the Hedgehog i el Mario, gràcies al seu protagonista únic i nivells vibrants i plens de color. Zool va obtenir uns seguidors fervents i es va elogiar la seva jugabilitat desafiadora, els gràfics detallats i la banda sonora enganxosa.

Zool Redimensioned és un projecte elaborat amb passió per Sumo Digital Academy, un programa de formació en desenvolupament de videojocs creat per Sumo Digital. L’equip tenia com a objectiu portar el clàssic joc de plataformes a una nova generació de jugadors, mantenint-se fidel a l’esperit de l’original. La versió remasteritzada ofereix gràfics actualitzats, controls millorats i nous elements de jugabilitat.

Millores molt destacables

Generalment, Zool Redimensioned manté l’acció de plataformes de ritme ràpid de l’original i introdueix nous elements de jugabilitat que afegixen profunditat i varietat. El joc té set mons, cadascun amb el seu propi tema i reptes únics. Els jugadors enfrontaran diversos enemics, recolliran potenciadors i navegaran per seccions de plataformes complicades.

La versió remasteritzada també introdueix una nova dificultat al joc. Aquesta permet als jugadors completar les etapes sense la necessitat d’aconseguir el nombre mínim de col·leccionables, a més d’atorgar un salt doble. Aquesta dificultat pot ser ideal per a jugadors novells, o aquelles persones que busquin completar el joc de la manera més ràpida possible. Com és d’esperar, també s’inclou el mode de dificultat estàndard, titulat com a «Ultimate Ninja». Pel que respecta a aquesta dificultat, es treu la possibilitat de doble salt, i s’activen les regles de compleció originals.

Òbviament, una de les millores més importants de Zool Redimensioned és l’esquema de controls millorat. El joc original era conegut pels controls exigents, que podien ser frustrants per a alguns jugadors. La versió remasteritzada aborda aquesta qüestió oferint uns controls més precisos i responsius, fent que l’experiència de joc sigui més agradable i accessible per a un públic més ampli.

Espera, que n’hi ha més!

A més de la versió remasteritzada del joc, també s’inclou la versió de Mega Drive conjuntament amb un emulador. Tot i que aquesta inclusió sembla una mica “d’última hora”, ens permet observar la gran quantitat de canvis que s’han realitzat, especialment pel que respecta a la jugabilitat, per tal de poder gaudir d’aquest joc avui en dia. Sí que estaria bé, poder provar altres versions del joc, com ara la de la Super Nintendo, Amiga o especialment MS-DOS.

Paral·lelament, Zool Redimensioned inclou una col·lecció de tres minijocs per a gaudir de manera local. «Zool’s Gold» farà els jugadors competir per aconseguir el màxim nombre de col·leccionables. A «Rool of Zool», els jugadors hauran d’obtenir una corona i aguantar-la el màxim de temps possible. Finalment, també s’inclou «Ball Brawl», un minijoc inspirat en el futbol on els jugadors hauran de colpejar una pilota i fer-la entrar al forat rival. S’agraeix la inclusió d’aquests minijocs com a petit extra.

Left ImageRight Image

Personalitat intacta

Evidentment, els gràfics de Zool Redimensioned han tingut una considerable actualització, amb visuals nítids i d’alta definició que conserven l’encant del joc original. Els entorns colorits i detallats són un plaer per explorar, i les animacions dels personatges són suaus i fluides. Els gràfics actualitzats fan que el joc tingui una sensació fresca i moderna, alhora que ret homenatge a l’estètica dels anys 90.

Per l’altre cantó, la banda sonora de Zool Redimensioned és una agradable barreja de pistes remasteritzades del joc original i noves composicions que s’ajusten a l’atmosfera enèrgica del joc. També s’han actualitzat els efectes de so, proporcionant una experiència més agradable mentre els jugadors naveguen pels diferents mons.

Conclusió

En conclusió, Zool Redimensioned és una remasterització que porta el clàssic joc de plataformes a una nova generació de jugadors. Els gràfics actualitzats, els controls millorats i els nous elements de jugabilitat fan que sigui una experiència agradable tant per als fans de l’original com per als nous jugadors de la sèrie. Tot i que potser no arriba al nivell de popularitat de Sonic o Mario, Zool Redimensioned és un viatge nostàlgic als anys 90 que ofereix una experiència de plataformes fresca i captivadora.

Zool Redimensioned

Zool Redimensioned és una remasterització que captiva tant als fans de l’original com als nous jugadors. Amb els seus gràfics actualitzats, controls millorats i nous elements de jugabilitat, ofereix una experiència fresca. En definitiva, Zool Redimensioned és un viatge nostàlgic als anys 90 que satisfarà els amants dels jocs de plataformes.

Nou Joc

Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

Zool Redimensioned és una remasterització que captiva tant als fans de l’original com als nous jugadors. Amb els seus gràfics actualitzats, controls millorats i nous elements de jugabilitat, ofereix una experiència fresca. En definitiva, Zool Redimensioned és un viatge nostàlgic als anys 90 que satisfarà els amants dels jocs de plataformes.

3.9

Versió analitzada: PC

Còpia del joc proporcionada per Gameforge

Nou Joc

About Author

També et pot interessar

Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per