Ordinador

Steam actualitza el seu client d’escriptori

Steam ha llançat una actualització important per al seu client d’escriptori, després d’haver superat amb èxit la fase beta. Aquesta actualització porta amb ella nombroses millores i noves característiques que han estat provades i refinades pels participants de la versió beta.

Una de les millores clau és la reestructuració del codi compartit entre el client d’escriptori de Steam, el mode «Big Picture» i Steam Deck. Aquest canvi permetrà una implementació més ràpida de noves característiques, ja que comparteixen un codi base comú. A més, s’han realitzat millores visuals i d’usabilitat a la interfície d’usuari, incloent-hi l’actualització de diàlegs, menús, fonts i colors.

Pel que fa a les notificacions, s’han actualitzat per a fer-les més completes i útils. La campana verda de notificacions s’il·luminarà només quan hi hagi informació completament nova per a l’usuari. A més, s’ha afegit una pàgina dedicada per a veure totes les notificacions en ordre cronològic, així com ajustos personalitzables per controlar quines notificacions es volen rebre i on es mostraran.

La interfície superposada en les partides ha estat completament redissenyada, amb una nova interfície d’usuari i noves utilitats per a una major personalització. S’ha afegit una barra d’eines que permet accedir a diverses funcions durant el joc, com xatejar amb amics, veure els assoliments, consultar guies i navegar per internet.

Una nova característica anomenada «Notes» s’ha introduït, permetent als jugadors fer anotacions sobre els jocs en els quals estan jugant. Aquestes notes es guarden individualment per joc i se sincronitzen en diferents dispositius on s’hagi iniciat sessió. A més, s’ha afegit la capacitat de fixar finestres de la interfície superposada, com notes, guies o el navegador web, perquè apareguin per sobre del joc mentre es juga.

Altres millores inclouen actualitzacions a les finestres del navegador, secció d’assoliments i gestor de pantalles, millores en l’experiència amb comandaments i l’activació de l’acceleració de maquinari per a les versions de Steam a Mac i Linux, igualant-les així amb la versió de Windows.

Aquesta actualització del client d’escriptori de Steam promet oferir als usuaris una experiència de joc més fluida i personalitzable, amb millores en la interfície, notificacions i funcionalitats durant les partides. Més informació aquí.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.