Nintendo

Tot el que cal saber sobre els controls parentals de Nintendo Switch

La Nintendo Switch és una consola de videojocs que s’ha convertit en una de les preferides pels jugadors, especialment pels nens i joves. No obstant això, com a pares o tutors, és important garantir que els nens puguin gaudir dels jocs de manera segura i apropiada. Una de les funcions més rellevants que la Nintendo Switch ofereix per fer-ho és el control parental. En aquest article, explicarem com activar i fer ús dels controls parentals a la Nintendo Switch.

Primer de tot, és important saber que la Nintendo Switch disposa d’un control parental completament personalitzable que permet als pares limitar l’accés als jocs i altres continguts de la consola. Això inclou la capacitat de limitar la comunicació en línia, limitar el temps que es pot jugar, restringir la visualització de contingut inapropiat i més.

Pas 1: Accedir a la configuració del control parental

Per activar el control parental, primer cal accedir a la configuració del control parental de la Nintendo Switch. Això es pot fer a través del menú principal de la consola. Per fer-ho, segueix els següents passos:

 1. Accedeix al menú principal de la consola.
 2. Fes clic a la icona de la configuració (engranatge) que es troba a la part inferior dreta de la pantalla.
 3. Desplaça’t cap avall fins a la secció “Control parental” i fes clic a “Configuració del control parental”.

Pas 2: Configurar el control parental

Una vegada que hagis accedit a la configuració del control parental, podràs configurar diferents restriccions i limitacions per als teus fills. Això inclou la limitació dels jocs segons la classificació per edat, la limitació dels jocs segons la durada, la limitació dels jocs segons els horaris, la limitació de la comunicació en línia i la limitació de la visualització de contingut inapropiat.

 1. Limitar jocs per edat: En aquesta secció, podràs configurar una restricció per edat per als jocs. Per exemple, pots configurar que només es pugui jugar a jocs amb classificació “E” (per a tothom) o “E10+” (per a edats a partir de deu anys).
 2. Limitar jocs per durada: En aquesta secció, pots configurar la durada màxima que es permetrà jugar als jocs. Això ajudarà a garantir que els nens no passin massa temps jugant.
 3. Limitar jocs per horaris: En aquesta secció, pots configurar els horaris en què els nens poden jugar. Per exemple, pots configurar que els jocs només estiguin disponibles després de les 15:00 hores i fins a les 20:00 hores.
 4. Limitar la comunicació en línia: En aquesta secció, pots configurar la comunicació en línia. Pots impedir que els nens enviïn o rebin missatges o realitzin videoconferències amb altres jugadors a través de la consola.
 5. Limitar la visualització de contingut inapropiat: En aquesta secció, pots configurar la restricció de contingut inapropiat. Això inclou la capacitat de bloquejar la visualització de jocs amb contingut violent, sexual o altres temes inadequats per a la seva edat.

Pas 3: Configurar el codi PIN

Després de configurar les restriccions i limitacions adequades per als teus fills, és important configurar un codi PIN per evitar que es desactivin o es modifiquin sense la teva autorització. Aquest codi PIN serà necessari per accedir a la configuració del control parental en el futur.

 1. Accedeix a la secció “Codi PIN” de la configuració del control parental.
 2. Configura un codi PIN de quatre dígits.
 3. Assegura’t de recordar aquest codi PIN i no compartir-lo amb els nens.

Pas 4: Verificar la configuració del control parental

Un cop hagis configurat el control parental i el codi PIN, és rellevant verificar que tots els ajustos són correctes. Això et permetrà estar segur que els teus fills només tenen accés als jocs i continguts que són adequats per a la seva edat i que estan jugant dins dels límits de temps i horaris establerts.

 1. Accedeix a la secció “Verificar la configuració del control parental” de la configuració del control parental.
 2. Segueix les instruccions per verificar la configuració.

En resum, el control parental de la Nintendo Switch és una funció crucial per a garantir que els petits de casa juguin de manera segura i apropiada. Per activar i utilitzar el control parental, segueix els passos que hem explicat anteriorment i recorda configurar un codi PIN per evitar que es desactivi o modifiqui sense la teva autorització. Així doncs, amb aquestes mesures de seguretat, podràs estar segur que els teus fills gaudeixen dels jocs de manera segura i apropiada.

Foto de Kelly Sikkema a Unsplash