Ressenyes

Ressenya – Atelier Marie Remake: The Alchemist of Salburg

Atelier Marie Remake: The Alchemist of Salburg és un brillant exemple de com insuflar nova vida a un títol clàssic. Aquest joc, un remake de l’Atelier Marie original, és un testimoni de l’atractiu durador de la sèrie Atelier i una mostra dels avenços en tecnologia de jocs des del llançament original.

Una de les característiques destacades d’Atelier Marie Remake és el seu respecte per l’original. Gust i Koei Tecmo han aconseguit actualitzar el joc per a un públic modern, alhora que conserven l’essència del que va fer que l’original fos tan estimat. Aquest és un joc que entén les seves arrels i les millora, en lloc de tractar de reinventar la roda.

Una nova capa de pintura

El primer que et crida l’atenció d’Atelier Marie Remake és la seva espectacular renovació visual. Els gràfics s’han millorat per complir amb els estàndards dels jocs moderns, amb entorns i models de personatges bellament renderitzats que conserven l’encant de l’original mentre afegien un nivell de detall que abans era inimaginable. La paleta de colors és viva i acollidora, fent que el món de Salburg sigui un goig per explorar.

El disseny de so és igualment impressionant. La banda sonora, una barreja de pistes remasteritzades del joc original i noves composicions, complementa perfectament l’atmosfera del joc. Els efectes de so, des de les bombolleigs d’una poció en un calderó fins al xoc d’espases en la batalla, són nítids i encantadorament immersius. A més a més, la majoria d’escenes del joc compten amb un notable doblatge japonès.

Tot un producte de l’alquímia

Les mecàniques de jugabilitat també s’han refinat. El sistema d’alquímia, una característica clau de la sèrie Atelier, és més intuïtiu i gratificant que mai. Recollir ingredients i elaborar objectes és un procés satisfactori que fomenta l’exploració i l’experimentació. El sistema de combat, tot mantenint l’estructura de torns de l’original, introdueix nous elements estratègics que aporten profunditat.

Per si no n’hi hagués prou, aquesta revisió del clàssic inclou el mode «Il·limitat», el qual permet als jugadors gaudir al màxim del joc sense preocupar-se del calendari. Per altra banda, també s’han incorporat petits tutorials, molt ben integrats, que serveixen als jugadors més novells per a avançar de manera natural en la trama. Per acabar-ho d’adobar, també s’han inclòs nous esdeveniments i situacions especials, amb l’objectiu d’aprofundir en la història i mostrar més context en els personatges que coneixerem al llarg de la nostra aventura.

Tan entretingut com sempre

La història és tan captivadora com sempre. El viatge de Marie, una jove alquimista que lluita per demostrar-se a si mateixa, està ple de personatges memorables i moments emotius. La narrativa té un bon ritme, equilibrant la llibertat d’exploració i d’elaboració amb una trama principal convincent. Com és habitual, haurem d’equilibrar l’exploració amb la vida quotidiana per tal de no perdre’ns cap esdeveniment. Al cap i la fi, haurem d’estar pendents del calendari.

Des d’una perspectiva d’experiència d’usuari, jugar a Atelier Marie Remake és un plaer. Els controls són intuïtius, la interfície d’usuari és neta i fàcil de navegar, i el joc funciona de manera fluida en una varietat de plataformes. El joc també ofereix diferents nivells de dificultat, fent-lo accessible tant per a nous jugadors com per a veterans de la sèrie. Un gran punt a favor, és la inclusió d’un menú d’ajuda que explica tots els elements del joc en qualsevol moment.

Conclusió

En conclusió, Atelier Marie Remake: The Alchemist of Salburg és un joc que respecta el seu passat mentre mira cap al futur. Un joc que combina una jugabilitat entretinguda amb una història plena d’humor, i és un goig de jugar de principi a fi. Tant si ets un seguidor de la sèrie Atelier com si ets un novell que busca un RPG de qualitat, aquest és un títol que mereix un lloc a la teva col·lecció.

Atelier Marie Remake: The Alchemist of Salburg

Atelier Marie Remake: The Alchemist of Salburg és una lliçó magistral sobre com modernitzar un clàssic. Prendre els millors elements del gènere, com el combat estratègic, la progressió dels personatges i un món ric per explorar, i millorar-los amb una capa de pintura moderna i estilitzada.

Nou Joc

Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

Atelier Marie Remake: The Alchemist of Salburg és una lliçó magistral sobre com modernitzar un clàssic. Prendre els millors elements del gènere, com el combat estratègic, la progressió dels personatges i un món ric per explorar, i millorar-los amb una capa de pintura moderna i estilitzada.

4.5

Versió analitzada: Nintendo Switch

Còpia del joc proporcionada per KOEI TECMO Europe

Nou Joc

About Author

També et pot interessar

Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per