Nintendo Sector

Nintendo comparteix els primers resultats financers del període 2024

Nintendo ha publicat els seus resultats financers pel primer trimestre de l’exercici fiscal que finalitza el març de 2024 (FY24/Q1), que comprèn el període des de l’1 d’abril de 2023 fins al 30 de juny de 2023. L’empresa ha informat d’un fort creixement en vendes i beneficis en comparació amb el mateix trimestre de l’any anterior (FY23/Q1).

Punts a destacar

  • Les vendes netes han augmentat un 50,0% interanual fins a 461,3 mil milions de iens (aproximadament 3,46 mil milions d’euros).
  • El benefici operatiu ha augmentat un 82,4% fins a 185,4 mil milions de iens (aprox.1,39 mil milions d’euros).
  • El benefici ordinari ha crescut un 52,2% fins a 253,7 mil milions de iens (aprox. 1,90 mil milions d’euros).
  • El benefici net atribuïble als propietaris de l’empresa ha augmentat un 52,1% fins a 181,0 mil milions de iens (aprox. 1,36 mil milions d’euros).

Nintendo va veure un augment de vendes del 44,6%, arribant a 427,4 mil milions de iens (aproximadament 3,21 mil milions d’euros). Aquest creixement va ser impulsat principalment per l’augment de les vendes de maquinari i programari de Nintendo Switch. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom va tenir un paper significatiu en impulsar les vendes tant de maquinari com de programari.

A més, l’empresa va experimentar un creixement substancial en el negoci de mòbils i IP, amb un augment global de les vendes del 190,1% en comparació amb l’any anterior, arribant a 31,8 mil milions de iens (aproximadament 0,24 mil milions d’euros). L’èxit de la pel·lícula de Super Mario Bros va contribuir a aquest creixement, augmentant els ingressos per drets d’autor i contingut visual relacionat amb la pel·lícula.

Malgrat que les vendes digitals van mostrar un fort creixement del 35,9% en comparació amb l’any anterior, representant el 47,3% de les vendes totals de programari, el marge brut global va romandre al mateix nivell interanual. Això es deu, en part, a la menor proporció de vendes digitals i al percentatge més gran de vendes de maquinari representades pel model Nintendo Switch ‒ OLED, que té un preu més alt per unitat, però un marge de benefici més baix.

De cara al futur, Nintendo manté les seves previsions financeres consolidades per a l’exercici fiscal que finalitza el 31 de març de 2024, segons es va anunciar el 9 de maig de 2023.

L’empresa també ha proporcionat una llista de propers llançaments, incloent-hi Detective Pikachu Returns, Super Mario Bros. Wonder, WarioWare: Move It!, i Super Mario RPG.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.