Ressenyes

Ressenya – UnMetal

UnMetal és un interessant videojoc independent que aconsegueix fusionar la nostàlgia amb mecàniques modernes de manera impecable. Desenvolupat per UnEpic Fran i publicat per Versus Evil, aquesta aventura d’acció i sigil és una veritable joia que rendeix homenatge als clàssics de la vella escola, mentre afegeix una capa fresca d’humor i jugabilitat atractiva.

El joc exhibeix amb orgull les seves arrels en els clàssics videojocs, especialment en la icònica sèrie Metal Gear Solid. Al llarg del joc, els jugadors trobaran nombrosos gestos i paròdies astutament amagades, afegint una capa addicional de gaudi per als fans que estiguin familiaritzats amb els títols referenciats. Amb aquests trets, no és cap bogeria que una editora com Tesura Games decidís publicar el joc en format físic.

Tot un homenatge

La narrativa d’UnMetal és un dels seus aspectes més forts. És una història la mar d’entretinguda que combina acció, intriga i humor. El protagonista, Jesse Fox, és un personatge carismàtic i divertit que es troba en una situació fora del seu control. El diàleg i les referències enginyoses al món dels videojocs, entre altres, afegeixen capes de gaudi a l’experiència. La trama es desenvolupa d’una manera que manté els jugadors involucrats i desitjosos de desemmascarar la conspiració que és al cor del joc.

UnMetal està ple de paròdies i altres referències que afegixen humor i encant a l’experiència. Des dels intercanvis de diàleg còmics fins a les referències subtils a altres franquícies de videojocs, el joc sorprèn constantment els jugadors. Jesse Fox és un personatge conscient de si mateix que sovint trenca la quarta paret i es burla dels tòpics i convencions dels videojocs. Aquests moments de consciència proporcionen un gir refrescant i hilarant a la narrativa tradicional.

La bona vella escola

L’estil pixelart d’UnMetal és un retorn a l’època daurada dels videojocs i es fa amb una atenció increïble als detalls. Els entorns estan detalladament dibuixats, plens de colors vius i evocant perfectament una sensació nostàlgica d’explorar una aventura a l’antiga. Els dissenys dels personatges són fàcilment reconeixibles, i les animacions del joc són completament fluides.

La banda sonora d’UnMetal és una fusió encantadora de melodies inspirades en chiptune que complementen perfectament l’estètica retro del joc. Els efectes de so estan ben dissenyats i afegixen a l’ambient global, creant una experiència auditiva agradable. El punt a destacar és l’excel·lent doblatge de veu que, disponible en castellà, ofereix una experiència d’allò més entretinguda.

Una mica de tot

La jugabilitat d’UnMetal és un plaer absolut. Com a joc d’acció i sigil, equilibra amb èxit elements d’estratègia i acció, recompensant els jugadors tant per la paciència com per la rapidesa de pensament. Els controls responen bé, fent que l’experiència sigui agradable en totes les plataformes. Els jugadors han d’utilitzar la seva intel·ligència per superar els enemics, crear eines improvisades i resoldre puzles d’una manera gratificant. Les mecàniques del joc fomenten l’exploració i l’experimentació, oferint múltiples maneres d’enfrontar-se als reptes.

Detalls addicionals

El disseny de nivells a UnMetal està mestrejat amb habilitat, oferint una barreja de camins lineals i àrees obertes per explorar. Cada nivell presenta reptes i entorns únics que mantenen una corba de dificultat consistent i satisfactòria. Tot i la seva generosa durada, UnMetal fomenta la rejugabilitat a través de diversos estils de joc. La presa de decisions i els diferents estils de joc porten a resultats únics, fent que cada partida se senti tant única com fresca.

Conclusió

En conclusió, UnMetal fusiona magistralment elements de nostàlgia amb un disseny modern de joc, creant una experiència deliciosa de principi a fi. Així doncs, la seva narrativa, mecàniques sòlides i pixelart ple d’ànima, el converteixen en una excel·lent incorporació per a qualsevol llibreria. Tot i que hi ha espai per a la millora en algunes àrees, el conjunt global d’UnMetal ofereix una experiència completament memorable.

Per acabar, recordem que UnMetal està disponible en format físic a Nintendo Switch i PlayStation 4, tant en una edició normal, com col·leccionista.

UnMetal

UnMetal és un captivador videojoc independent que combina amb habilitat la nostàlgia dels clàssics amb mecàniques modernes. Amb una narrativa enginyosa protagonitzada per Jesse Fox, el joc reverencia els títols antics amb paròdies i referències. La seva presentació, juntament amb mecàniques equilibrades, ofereixen una experiència única d’acció i sigil. Finalment, UnMetal és un homenatge fresc i memorable als clàssics dels videojocs.

Nou Joc

Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

UnMetal és un captivador videojoc independent que combina amb habilitat la nostàlgia dels clàssics amb mecàniques modernes. Amb una narrativa enginyosa protagonitzada per Jesse Fox, el joc reverencia els títols antics amb paròdies i referències. La seva presentació, juntament amb mecàniques equilibrades, ofereixen una experiència única d’acció i sigil. Finalment, UnMetal és un homenatge fresc i memorable als clàssics dels videojocs.

4.3

Versió analitzada: Nintendo Switch

Còpia del joc proporcionada per Tesura Games

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.

Nou Joc

About Author

També et pot interessar

Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per
Skip to content