Sector

Condemnat per compartir clips d’un videojoc a YouTube

En una sentència dictaminada pel tribunal del districte de Sendai, al Japó, el creador de contingut Shinobu Yoshida, de 53 anys, ha estat declarat culpable de la infracció dels drets d’autor. El tribunal ha condemnat Yoshida a una pena de presó suspesa de 2 anys, i a 5 anys de llibertat condicional, així com a una multa d’1 milió de iens. Aquesta decisió marca el primer cas de veredicte de culpabilitat per la infracció dels drets d’autor relacionada amb la transmissió de contingut de videojocs.

Les acusacions contra Yoshida provenen de les seves accions entre setembre de 2019 i maig de 2022, quan va compartir il·legalment tres vídeos a YouTube sense obtenir les autoritzacions necessàries. Això incloïa vídeos amb espòilers del joc Steins;Gate, i seqüències editades de l’anime Spy Family, totes elles infractores dels drets d’autor.

Durant el judici, Yoshida va explicar les seves motivacions, afirmant que compartia aquests vídeos com a part del seu hobby i volia que altres persones veiessin el que havia creat.

La fiscalia va argumentar que les accions de Yoshida reduïen la disposició dels consumidors a comprar productes legítims i constituïen un menyspreu maliciós pels esforços dels creadors de contingut. En canvi, la defensa va sostenir que les accions de Yoshida no haurien de ser considerades especialment malicioses i va defensar una pena suspesa.

Font original.

També et pot interessar

crown of wu
Jocs en català Sector

Wild Cat Records explica la creació de la banda sonora de The Crown of Wu

Wild Cat Records, un estudi conegut pel seu treball en la indústria del cinema i dels videojocs, ha publicat recentment
Nintendo Sector

La banda sonora de la pel·lícula de Super Mario Bros. s’estrenarà en vinil, CD i casset

iam8bit ha anunciat la seva col·laboració per a portar la banda sonora de la pel·lícula de Super Mario Bros. en
Skip to content