Nintendo Sector Xbox

Phil Spencer anhela adquirir Nintendo entre altres companyies

En una conversa recentment revelada, a causa dels processos legals contra la FTC, amb data del 6 d’agost de 2020, Phil Spencer, cap de Xbox de Microsoft, va compartir les seves reflexions sobre possibles adquisicions, amb un enfocament particular en Nintendo. L’intercanvi de correus electrònics també va tocar discussions relacionades amb adquisicions al sector dels videojocs, incloent-hi Warner Bros. Interactive i ZeniMax.

En el correu electrònic, Spencer va expressar la seva creença en la importància de Nintendo com un actiu clau en la indústria dels videojocs. Va esmentar que havia mantingut converses amb l’equip directiu de Nintendo sobre una col·laboració més estreta. Spencer va reconèixer que Nintendo havia estat tradicionalment conservadora en la seva recerca de creixement de mercat o apreciació de les accions, però va destacar esdeveniments recents, com les adquisicions d’accions per part de ValueAct, que podrien obrir noves oportunitats.

No obstant això, Spencer va subratllar que qualsevol fusió entre Nintendo i Microsoft probablement seria un esforç a llarg termini i que una presa hostil no es considerava una opció viable. Va suggerir que estaven jugant a la llarga, esperant que les oportunitats adequades es presentessin. Tanmateix, va comentar que adquirir Nintendo seria un “moment a destacar de la seva carrera”.

A més, el correu electrònic va revelar que Microsoft estava activament involucrada en altres discussions d’adquisició dins de la indústria dels videojocs. Concretament, va esmentar discussions relacionades amb Warner Bros. Interactive i ZeniMax. Va buscar l’opinió dels líders de Microsoft, que van expressar el seu suport per aprofitar les oportunitats. Tanmateix, també es van arribar a plantejar adquirir TikTok.

Spencer va reconèixer que, tot i que ni Warner Bros. Interactive ni ZeniMax eren equivalents a Nintendo, ambdues eren adquisicions potencials que podrien contribuir a l’estratègia de Microsoft. Va destacar els obstacles en cada cas, com les preocupacions relatives a la propietat intel·lectual en Warner Bros. Interactive i les expectatives dels fundadors de ZeniMax.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.