Ressenyes

Ressenya – Super Bomberman R 2

Mai oblidaré el dia de llançament de la Nintendo Switch. Arribar a casa, amb la consola i la meva còpia de Breath of the Wild, accedir a l’eShop, i veure els pocs títols disponibles durant els primers dies. Més enllà de l’esperadíssim joc de la saga Zelda, no hi havia gaires motius per fer-se amb la consola. Però, algunes persones, estaven també esperant amb molt anhel un altre títol que acompanyava la recentment estrenada consola durant el seu llançament: Super Bomberman R.

Després de gairebé 10 anys sense una entrega en la mítica franquícia, Konami ens va oferir una reimaginació completament nova. Amb un enfocament més centrat en el modes per a un jugador, tot conservant el que feia especial el multijugador, Bomberman havia tornat amb una entrega que va passar sense pena ni glòria. Amb encara més sorpresa, els usuaris de Google Stadia van rebre Super Bomberman R Online, un títol purament en línia, que incloïa un mode “Battle Royal” i un fotimer de desbloquejables. Tot i arribar a ordinador i consoles tradicionals, poc després el joc acabaria tancant els seus servidors.

El joc desprèn carisma per tots els costats

Després d’aquestes dues entregues tan poc esperades, els seguidors de Bomberman pensaven que Konami havia perdut la fe en la franquícia i, tal com ja havia passat prèviament, aquesta tornaria a l’oblit. Però per sort, no ha resultat ser el cas. Doncs a mitjans de 2022, Konami va anunciar la seqüela de Super Bomberman R durant un Nintendo Direct. Un any i poc més després, finalment, ja tenim entre nosaltres Super Bomberman R 2.

En general, us podem dir Super Bomberman R 2 és una molt bona continuació de la franquícia Bomberman, oferint una nova visió de la fórmula clàssica que els fans han arribat a estimar. Amb alguns canvis en l’estructura, que poden agradar més o menys, i recuperant contingut de Super Bomberman R Online, aquesta entrega promet ser una evolució de la franquícia.

Explorarem diferents planetes a peu

Nous mons per explorar

Un dels canvis més destacables és el del mode d’un jugador. Aquest ha passat de tenir una estructura per nivells, a un disseny més obert que aporta un nou nivell de profunditat i exploració al joc. Així doncs, explorarem diferents planetes, que estan separats per diferents àrees. Cada àrea compta amb diferents enemics, blocs, i fins i tot missions opcionals i secrets. La nostra missió és derrotar el màxim nombre d’enemics possibles i rescatar unes criatures que es diuen Ellons.

Encara que aquest canvi pot no agradar a tots els jugadors, sens dubte afegeix una capa de complexitat i varietat. A més d’haver d’explorar un espai més obert que els nivells tradicionals, també ens permet obtenir experiència per tal de pujar de nivell el nostre personatge, obtenint millores i habilitats pel camí. A final de cada àrea principal, hi trobarem un cap final, com no pot ser d’una altra manera. Per si no fos prou, també ens dona un tast del nou mode estrella del joc: “Castle”.

L’editor de mapes és força complet

Aquest nou mode de joc “Castle”, permet als jugadors crear els seus propis nivells, en els quals han de protegir una sèrie de claus i cofres. Utilitzant diferents mecanismes i blocs, la persona que defensa haurà d’impedir el pas de fins a 15 atacants. El concepte de crear els teus propis escenaris és benvingut, però les partides poden esdevenir desequilibrades, especialment per a aquells que es troben a la banda defensiva. Tanmateix, és una idea fresca que segurament agradarà als seguidors més ferms de la franquícia.

Varietat multijugador, però no sempre

Els modes multijugador continuen sent un dels punts forts del joc, amb diferents modes de joc que quelcom pot esperar de la saga. A part del mode estàndard i el Castle, també hi trobarem el Grand Pix, que presenta partides per equips, i el Battle 64, que és un mode “Battle Royal” que vam veure a Super Bomberman R Online. S’agraeix que reincorporin aquest mode després que el joc tanqués els seus servidors. Convé destacar que el joc compta amb joc creuat, per la qual cosa podrem jugar amb persones independentment de la plataforma.

A més, també hi ha la possibilitat de crear partides privades que ofereixen una experiència divertida i competitiva. Un punt negatiu és el sistema de rotació en l’emparellament, el qual significa que no podem seleccionar el mode que volem jugar amb altres persones aleatòries. Si heu jugat a Splatoon, ho entendreu perfectament. Tanmateix, el sistema de classificació proporciona un repte satisfactori per a aquells que busquen una experiència més competitiva.

La llista de personatges és impressionant, amb moltes cares conegudes de la saga Bomberman, així com altres franquícies de Konami. Cada personatge és únic i afegeix una dinàmica diferent. A més, el joc també ofereix una gran quantitat de contingut desbloquejable, des de personatges a disfresses i altres elements cosmètics. Els fans estaran encantats de veure molts elements familiars.

Moltes cares conegudes de Konami es deixaran veure

Cuidant els petits detalls

La presentació visual, tot i ser senzilla, està dissenyada amb un clar enfocament en la jugabilitat. Els gràfics del joc, encara que no són excessivament complexos i reutilitzen elements de les anteriors entregues, són nets i fàcilment llegibles, assegurant que els jugadors puguin concentrar-se en l’acció sense distraccions innecessàries. Els models de personatges, tot i ser bàsics, estan dissenyats amb un encant que encaixa perfectament amb l’ambient alegre i divertit del joc.

Els taulers de joc estan decorats amb diversos temes, afegint un toc de varietat i encant a cada partit. Pel que fa a l’àudio, és on Super Bomberman R 2 realment brilla. La banda sonora és una delícia que recorda les melodies retro dels anys 90. La música afegeix una capa d’energia al joc, millorant l’experiència. Fins i tot el doblatge, encara que no és cap obra mestra, afegeix una capa d’humor i personalitat al joc, contribuint al seu encant.

Conclusió

Encara que Super Bomberman R 2 pot no semblar una seqüela completa a causa de la seva dependència d’elements de jocs anteriors, és una gran entrega per a la franquícia. Malgrat que algunes de les novetats no poden acabar de convèncer a tothom, el joc és un plaer de jugar, especialment amb les seves funcions multijugador. Amb el Super Bomberman R original a punt de complir 7 anys, aquesta nova entrega és una addició benvinguda a la sèrie que els fans sens dubte gaudiran.

Super Bomberman R 2

Super Bomberman R 2 és una gran entrega per a la franquícia, tot i que algunes de les novetats poden no agradar a tothom. La jugabilitat, especialment en els modes multijugador, continua sent tan divertida com sempre, tot afegint una gran quantitat de personatges i elements desbloquejables.

Nou Joc

Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

Super Bomberman R 2 és una gran entrega per a la franquícia, tot i que algunes de les novetats poden no agradar a tothom. La jugabilitat, especialment en els modes multijugador, continua sent tan divertida com sempre, tot afegint una gran quantitat de personatges i elements desbloquejables.

4

Versió analitzada: PC

Còpia del joc proporcionada per Konami

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.

Nou Joc

About Author

També et pot interessar

Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per
Skip to content