Sector

El sindicat d’actors dels Estats Units alerta a les desenvolupadores de videojocs

La Junta Nacional de SAG-AFTRA, el sindicat que representa actors i intèrprets, ha votat per unanimitat enviar una votació d’autorització de vaga als seus membres. Aquesta decisió arriba en previsió de les properes negociacions del sindicat amb les grans empreses de videojocs, com Activision, Electronic Arts, Epic Games i WB Games, entre d’altres.

La decisió segueix un any de negociacions esteses sobre l’Acord de Mitjans Interactius, el contracte de videojocs de SAG-AFTRA. El sindicat ha expressat la seva insatisfacció amb la falta de resposta de les empreses a les necessitats crítiques dels seus membres. L’autorització de vaga té com a objectiu reforçar la posició del sindicat quan les negociacions es reprenguin el 26 de setembre.

Les principals qüestions de les negociacions inclouen increments salarials en línia amb la inflació i proteccions contra l’ús sense restriccions de la intel·ligència artificial (IA). Aquesta última és una preocupació important, ja que l’ús avançat de la IA en la captura de veu i actuació podria amenaçar la feina dels artistes involucrats. La presidenta de SAG-AFTRA, Fran Drescher, ha criticat les empreses pel seu “afany de lucre i falta de respecte” i ha destacat el compromís del sindicat a protegir els seus membres de les possibles pèrdues de feina a causa de la IA. Duncan Crabtree-Ireland, director executiu nacional i cap negociador de SAG-AFTRA, ha expressat sentiments similars, afirmant que els intèrprets mereixen un contracte que reflecteixi el seu valor per a la indústria dels videojocs.

Una votació d’autorització de vaga no condueix automàticament a una vaga. Simplement, dona a la Junta Nacional l’autoritat per declarar una vaga si les empreses de videojocs no negocien de manera justa. El sindicat pretén incloure un llenguatge de protecció en el contracte que requereixi el consentiment informat i el pagament adequat per a la creació i l’ús de rèpliques digitals i per a la formació de sistemes d’IA amb les actuacions dels membres.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.