Sector

Skibidi Toilet i la viralització de l’absurd

En l’era digital, els fenòmens virals han esdevingut una part integral de la nostra cultura. Des del Gangnam Style fins al Harlem Shake, i altres mems puntuals. Aquests fenòmens han arribat a milions de persones a tot el món, generant quantitat indecent de visualitzacions a YouTube i altres plataformes. Un d’aquests fenòmens que ha captivat recentment l’atenció mundial és Skibidi Toilet.

Skibidi Toilet és una sèrie d’animació que ha captivat a milions de persones, especialment joves, a tot el món. Llançada per primera vegada el 7 de febrer de 2023 per Alexey Gerasimov (més conegut com a blugray), la sèrie ha acumulat milers de milions de visualitzacions a YouTube. Assolint desenes de milions de visites en qüestió d’hores, s’ha convertit en tot un fenomen.

La sèrie es basa en una guerra entre els Skibidi Toilets, vàters amb caps al seu interior que poden ser eliminats si són esbandits, i una facció de persones amb màquines per cap, com ara càmeres, altaveus o televisors. La naturalesa absurda de la sèrie, juntament amb la seva durada relativament curta, han contribuït a la seva popularitat viral entre els més joves.

La trama és tan peculiar com els seus personatges. Els Skibidi Toilets estan en conflicte amb els CameraHeads. Aquesta guerra es documenta en cada episodi, amb una cançó temàtica de fons. La sèrie va començar sense una trama coherent, però a partir de l’episodi 10, va començar a expandir la seva història.

La sèrie ha rebut una gran acollida, amb molts espectadors que l’elogien pel seu concepte tant esbojarrat com únic. A més, la sèrie ha generat una gran quantitat de mems a Internet, contribuint encara més a la seva popularitat. Un dels factors que més ha influenciat Skibbidi Toilet són els clips compartits i editats a xarxes com TikTok.

El seu origen

Skibidi Toilet es remunta a la comunitat de Garry’s Mod. Alexey Gerasimov, el creador de Skibidi Toilet, és un animador conegut en aquesta comunitat. Va començar a experimentar amb l’animació utilitzant les eines de Source Filmmaker, un programa de creació de pel·lícules basat en el motor de joc Source de Valve.

Garry’s Mod, un popular joc sandbox que permet als jugadors manipular objectes i personatges en diversos escenaris, va ser una gran influència per a Gerasimov. Va fer ús d’aquesta plataforma per a crear les primeres versions dels personatges de Skibidi Toilet. Així doncs, partint de Half-Life 2, un altre joc de Valve, Gerasimov va fer servir els models de personatges i els entorns com a base per a les seves animacions, donant a Skibidi Toilet un estil visual que combina elements de ciència-ficció amb humor absurd.

No obstant això, l’ús de models i altres objectes de Half-Life i Garry’s Mod per a crear Skibidi Toilet ha provocat alguns problemes de drets d’autor. A més, el tema principal de la sèrie utilitza parts de cançons sense permís dels seus creadors. Així i tot, ni Valve i els compositors originals han posat cap pega a Gerasimov perquè continuï creant les seves animacions, obtenint milers de milions de visualitzacions cada dia.

D’aquesta manera, Gerasimov ha defensat el seu dret a fer servir aquests materials com a part de la seva obra. Argumenta que Skibidi Toilet és una obra d’art original i que afegeix suficients elements nous i originals per a ser considerada una obra d’art única. Tanmateix, en els últims dies s’han vist polèmiques a YouTube i altres xarxes, ja que Alexey Gerasimov ha presentat reclamacions de drets d’autor a altres creadors que feien animacions i altre contingut derivatiu.

Aquesta disputa ha generat un debat en la comunitat de jocs sobre els drets d’autor i la llibertat d’expressió en l’art digital. Tot sigui dit, Skibidi Toilet s’ha acabat convertint en tot un fenomen cultural. El que s’ha de veure, ara, és si aquest èxit durarà, o se sumarà a altres fenòmens virals que han passat a l’oblit en qüestió de setmanes.

I vosaltres, el coneixíeu? Què us sembla, aquesta “sèrie”?

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.

Nou Joc

About Author

També et pot interessar

crown of wu
Jocs en català Sector

Wild Cat Records explica la creació de la banda sonora de The Crown of Wu

Wild Cat Records, un estudi conegut pel seu treball en la indústria del cinema i dels videojocs, ha publicat recentment
Nintendo Sector

La banda sonora de la pel·lícula de Super Mario Bros. s’estrenarà en vinil, CD i casset

iam8bit ha anunciat la seva col·laboració per a portar la banda sonora de la pel·lícula de Super Mario Bros. en
Skip to content