Ordinador Sector

El motor Unity anuncia canvis importants que afectaran els desenvolupadors independents

Unity Technologies ha anunciat importants actualitzacions als seus plans de preus i paquets, que seran efectives a partir de l’1 de gener de 2024. L’empresa introduirà una nova “Tarifa d’Execució” basada en les instal·lacions de jocs, a la vegada que afegirà emmagatzematge basat al núvol, eines de DevOps i IA en temps d’execució sense cost addicional als plans de subscripció de Unity aquest novembre.

La “Tarifa d’Execució” de Unity s’aplicarà cada vegada que un joc qualificat sigui descarregat per un usuari. Els jocs qualifiquen per a la tarifa després de complir dos criteris: superar un mínim de facturació en els últims 12 mesos i un mínim d’instal·lacions totals durant la seva vida. Els límits estan establerts per evitar afectar aquells que encara no han aconseguit l’escala desitjada.

Per a Unity Personal i Unity Plus, els límits són una facturació de 200.000 dòlars i 200.000 instal·lacions. Per a Unity Pro i Unity Enterprise, els límits són una facturació d’1.000.000 de dòlars i 1.000.000 d’instal·lacions. Una vegada s’hagin superat aquests límits, es cobrarà una tarifa plana per instal·lació, amb descomptes per volum disponibles per als subscriptors de Unity Pro i Unity Enterprise.

A més, Unity oferirà Unity Personal a qualsevol, independentment de la seva facturació, proporcionant així una major flexibilitat en la gestió de llicències. L’empresa també ha estructurat les seves tarifes per tenir en compte la variabilitat en la monetització dels jocs entre les regions de joc establertes i emergents.

Unity Plus serà retirat per a nous subscriptors a partir d’avui, 12 de setembre de 2023, per simplificar el nombre de plans oferts. Els subscriptors existents rebran un correu electrònic a mitjans d’octubre amb una oferta per actualitzar a Unity Pro, per un any, al preu actual de Unity Plus.

Les desenvolupadores no estan contentes

Les noves actualitzacions de preus i paquets de Unity podrien tenir un impacte negatiu en els desenvolupadors independents. La introducció de la Tarifa d’Execució, basada en les instal·lacions, podria imposar una càrrega financera als desenvolupadors independents els jocs dels quals aconsegueixen un èxit significatiu en termes de facturació i descàrregues. A més, jocs disponibles en serveis de subscripció com Xbox Game Pass o Utomik, es poden veure greument afectats.

Tot i que els límits per a la tarifa estan establerts alts, un cop superats aquests límits, els desenvolupadors independents hauran de pagar una tarifa plana per instal·lació. Això podria minvar els beneficis dels jocs independents d’èxit, potser desencoratjant els desenvolupadors independents a escalar els seus jocs o limitant la seva capacitat de reinvertir en projectes futurs.

A més, la retirada de Unity Plus també podria afectar negativament els desenvolupadors independents. Unity Plus era una opció intermèdia que oferia més funcions que Unity Personal, però a un cost inferior que Unity Pro. Amb la seva retirada, els desenvolupadors independents es veuran obligats a triar entre el pla Personal bàsic i el pla Pro més car, cosa que potser no serà econòmicament viable per a tots els desenvolupadors independents.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.

1 comentari

  1. Unity es disculpa i revisa les seves polítiques de tarifes - Nou Joc

    13/09/2023

    […] ha anunciat un canvi important en relació amb la seva recent i controvertida política d’augment de preus després d’una forta reacció negativa dels desenvolupadors de videojocs. La companyia va ser […]

Els comentaris estan tancats.