Núvol Xbox

La pròxima generació de Xbox es farà esperar fins al 2028

Els plans de Microsoft per al llançament de la propera consola Xbox el 2028 han sortit a la llum gràcies a una conversa interna que ha estat feta pública com a part dels procediments legals del judici de la FTC contra Microsoft. L’objectiu de llançament per al 2028 es va mencionar durant una reunió celebrada el maig del 2022, en la qual van participar més d’una dotzena d’alts executius de Microsoft, incloent-hi Satya Nadella, Amy Hood i Phil Spencer.

Durant aquesta reunió, un executiu que no estava relacionat amb Xbox va plantejar preguntes sobre el model de la consola. Va preguntar si el pla per al 2028 tenia l’objectiu de mantenir el model actual de consola tradicional, o adoptar un enfocament més flexible i adaptable similar al de Windows.

Kevin Gammill, vicepresident corporatiu d’ecosistemes de jocs, va respondre fent referència a les experiències anteriors de Microsoft amb models de Xbox de diferents potències a Xbox One i Xbox One X, així com a les Xbox Series. Va subratllar la necessitat d’una major flexibilitat en la pròxima generació, al mateix temps que es garantia que els creadors poguessin aprofitar les capacitats úniques del maquinari.

Pel que sembla, la futura generació de Xbox faria un gran ús del núvol per oferir el seu catàleg de videojocs. Aquesta decisió sembla més plausible després que es filtrés que la futura Xbox Series X, que s’espera que arribi el 2024, serà una consola totalment digital.

La revelació de l’objectiu de llançament el 2028 concorda amb les declaracions recents dels advocats de Microsoft sobre les expectatives per a la pròxima generació de consoles. La generació actual de consoles va començar el 2020 amb els llançaments simultanis de la PlayStation 5 i la Xbox Series S | X, amb Sony gaudint de vendes superiors. Microsoft, reconeixent aquesta diferència de rendiment, ha optat per liderar amb serveis de jocs com el popular Xbox Game Pass.