Sector

Els videojocs poden ajudar a l’aprenentatge?

Els videojocs poden ajudar a l’aprenentatge?

Checkpoint, una plataforma educativa inspirada en els videojocs, s’ha associat amb SEGA per intentar revolucionar els mètodes d’ensenyament. Segons un estudi realitzat per la Universitat de Brunel, més del 90% dels alumnes de primària gaudeixen més de les matèries i aprenen de manera més efectiva quan s’incorporen videojocs a les lliçons.

Checkpoint dissenya, redacta i selecciona materials educatius que s’inspiren en la cultura dels videojocs, utilitzant jocs com Sonic the Hedgehog i Planet Zoo per ajudar els professors a educar els seus alumnes. L’estudi, dut a terme en col·laboració amb la Universitat de Brunel, ha avaluat la implicació dels alumnes de l’etapa clau 2 amb aquests materials educatius.

L’estudi ha inclòs una lliçó de ciències en què els alumnes de 7 a 11 anys aprenien com es classifiquen els animals en diferents espècies i grups. En lloc de classificar animals normals, els alumnes organitzaven Sonic i els altres personatges de SEGA en els grups correctes. La resposta a la lliçó ha estat aclaparadorament positiva, amb els professors destacant una major implicació dels nens que normalment tenen dificultats en entorns d’aprenentatge tradicionals.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.