Ordinador Sector

Gigantic anuncia un esdeveniment especial anys després de la seva “mort”

Gigantic era un joc d’acció per equips, completament gratuït, desenvolupat per Motiga, un estudi de videojocs independent amb seu a Washington. El joc va ser anunciat el 2014 i inicialment va rebre un gran entusiasme pel seu únic barreig d’elements de MOBA i tir en tercera persona. Així com el seu estil artístic vibrant i les innovadores mecàniques de joc. Es pot dir en certa manera que va ser un precursor de jocs que veiem avui en dia com Overwatch 2 i Valorant.

El desenvolupament del joc, però, va ser tot menys tranquil. El primer gran obstacle va ser en forma de problemes financers. Malgrat assegurar una col·laboració amb Microsoft el 2015, que prometia portar el joc a Xbox One i Windows 10, Motiga va enfrontar grans dificultats financeres. Això va portar a múltiples acomiadaments, que inevitablement van frenar el desenvolupament del joc.

Mal companys de viatge

La col·laboració amb Microsoft també va portar els seus propis desafiaments. La integració de Gigantic a la infraestructura de Windows 10 i Xbox Live va ser més complexa del que s’esperava, provocant més retards. A més, el joc va ser llançat inicialment com a exclusiva de Windows 10, limitant la seva base de jugadors potencials. En aquella època, la majoria dels jugadors es trobaven a Windows 7, sistema que deixaria de ser compatible.

Finalment, Gigantic va ser llançat el juliol del 2017, tres anys després del seu anunciat inicial. El joc va ser elogiat per les seves mecàniques i dissenys de personatges. No obstant això, va enfrontar una ferma competència d’altres jocs que s’havien estrenat com Overwatch i Paladins. El mercat començava a estar saturat.

El novembre del 2017, només uns mesos després del llançament del joc, Motiga va ser tancada per la seva companyia mare, Perfect World Entertainment. El tancament de l’estudi va marcar l’inici del final de Gigantic. Malgrat que va quedar un petit equip per mantenir el joc, estava clar que els dies de Gigantic estaven comptats. El gener del 2018, es va anunciar oficialment que Gigantic tancaria les portes al juliol del mateix any. Les notícies van ser rebudes amb tristesa per part de la dedicada comunitat del joc.

Una nova esperança

En un gir dels fets que molt poca gent s’haguera imaginat mai, Gearbox, qui és l’actual propietària de ARC Games (la nova Perfect World Entertainment), ha anunciat un esdeveniment privat relacionat amb Gigantic.

Gairebé 6 anys després que Gigantic tanqués els seus servidors, les portes es tornaran a obrir per un temps limitat, per tal de permetre als antics jugadors de tornar a experimentar l’acció dels combats per equips. Així doncs, del 5 al 6 d’octubre, les persones que hagin rebut un correu electrònic amb una invitació, podran tornar a jugar a Gigantic després de mitja dècada.

Imatge del launcher d’Arc

Per si no fora prou amb aquest esdeveniment tant aleatori, cal destacar que la invitació menciona que s’han incorporat noves mecàniques de jugabilitat, així com nous cosmètics, opcions de personalització i fins i tot modes de joc. Tot aquest contingut fa pensar que el retorn de Gigantic no pot ser només puntual, i que Gearbox està interessada a tornar a publicar aquest joc tan especial. Al cap i a la fi, en un moment en el qual el gènere està estancat amb jocs de trets en primera persona, un títol com Gigantic pot tenir molta tirada. I és que molta gent ja deia que com moltes coses bones que fracassen, va arribar abans del seu temps.

Gearbox també ha comentat que un cop finalitzat l’esdeveniment, aquelles persones que vulguin compartir comentaris per tal de millorar el joc, podran fer-ho. Si això no us diu res…

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.