Ressenyes

Ressenya – Fae Farm

Phoenix Labs, l’equip darrere Fae Farm, és un estudi de desenvolupament de jocs amb una reputació per crear experiències de joc immersives. Abans de Fae Farm, l’estudi va gaudir de l’èxit amb el seu primer joc, Dauntless, un joc d’acció i rol gratuït semblant al mític Monster Hunter. Fae Farm, el seu segon joc, es va llançar el 8 de setembre d’enguany, i està disponible tant per a PC com per a Nintendo Switch.

El desenvolupament de Fae Farm mostra l’atenció al detall de Phoenix Labs i la seva capacitat per incorporar característiques úniques que distingeixen els seus jocs dels altres del gènere. El joc és un testimoni del seu compromís a crear experiències atractives i d’alta qualitat. No obstant això, com qualsevol joc, Fae Farm té les seves fortaleses i debilitats, les quals avui explorarem.

Tot un món per descobrir

Fae Farm comença amb el nostre personatge naufragant a la riba d’Azoria, un regne on persisteix la màgia. Merritt, l’alcalde responsable de la ciutat, ens rep amb una càlida benvinguda. El joc ràpidament introdueix els seus elements, tot oferint una atmosfera acollidora i reconfortant, presentant desafiaments i misteris per mantenir els jugadors compromesos.

La història es desenvolupa a mesura que el jugador comença a instal·lar-se en la seva nova vida a Azoria. Hem de tractar amb diversos problemes ambientals que bloquegen el progrés, com ara remolins, plantes punxegudes gegants i gas verinós. Per resoldre aquests problemes, haurem de visitar diferents masmorres per tal de trobar-hi una solució.

El joc també introdueix una varietat de personatges no jugables, cadascun amb les seves pròpies personalitats i històries. Com és d’esperar, podem relacionar-nos amb aquests personatges, sortir en cites i fins i tot casar-se. No obstant això, la dinàmica social podria millorar, ja que les interaccions poden semblar repetitives i mancar de profunditat. En part, per culpa del poc diàleg del qual disposen.

Picar pedra dia rere dia

Per un costat, el joc és una combinació de gestió de recursos, exploració i interacció social, tot dins d’un context d’agricultura màgica. El joc funciona en un cicle diari, on els jugadors han d’equilibrar el seu temps entre diverses tasques. L’aspecte agrícola del joc és robust, amb una varietat de conreus per cultivar i animals per criar. Cada conreu i animal té els seus propis requisits i beneficis únics, afegint una capa d’estratègia al procés d’agricultura. El joc també introdueix diferents conreus estacionals, afegint una altra capa de complexitat i planificació a la rutina agrícola.

Per altra banda, l’artesania és una altra part significativa del joc. Els jugadors poden recollir recursos de l’entorn i utilitzar-los per a fabricar una varietat d’articles, incloent-hi pocions, millores d’eines i menjar. El sistema d’artesania és intuïtiu i gratificant, amb cada article fabricat proporcionant beneficis tangibles al jugador. Així doncs, a Fae Farm s’encoratja l’exploració, amb un món ple de secrets i tresors.

El joc també presenta un sistema de decoració de la llar, on la decoració de la teva casa serveix com a font de les teves millores personals. Això afegeix un aspecte creatiu al joc, permetent als jugadors expressar la seva individualitat mentre també milloren les habilitats del seu personatge.

A Fae Farm, el teu personatge pot saltar i nedar per tot el mapa, facilitant les dreceres i l’exploració. Aquesta característica, combinada amb els paisatges del joc, fa que l’exploració sigui un plaer més que una tasca. El combat és simple però entretingut. Els jugadors poden lluitar contra criatures anomenades Jumbles utilitzant un bastó i desbloquejar encanteris. El sistema de combat és senzill, fent-lo accessible a jugadors de tots els nivells d’habilitat.

Malgrat la seva atmosfera relaxant, Fae Farm no escatima en desafiaments. El joc presenta diferents biomes amb diversos tipus de recursos, estacions i missions. Això pot semblar a vegades aclaparador, però els sistemes són fàcils d’entendre. A més, els controls fan que la navegació i la recollida de recursos siguin un passeig.

Elegant i funcional

La presentació de Fae Farm és una de les seves característiques més destacades. Els gràfics del joc estan bellament elaborats, amb paisatges que floreixen amb color. El disseny dels personatges, tot i que es decanta cap a la simplicitat, funciona bé, especialment quan el joc es juga en mode portàtil. L’estètica general és encantadora, atraient els jugadors al món d’Azoria.

La interfície d’usuari està dissenyada per ser intuïtiva i fàcil d’utilitzar. El joc presenta una varietat de menús i sistemes per ajudar els jugadors a gestionar les seves tasques i recursos. Per exemple, hi ha un calendari que fa un seguiment dels esdeveniments i aniversaris, un rastrejador de missions que et guia en els teus objectius actuals, i un fins i tot una guia que serveix com a recordatori de tot el que has après fins ara. El joc també selecciona automàticament l’eina de treball necessària, evitant accidents.

Conclusió

En definitiva, Fae Farm és un simulador d’agricultura replet de carisma i personalitat, que ofereix una experiència de joc relaxant. Malgrat algunes àrees que podrien millorar, com ara la dinàmica social i el sistema d’inventari, les seves fortaleses superen de llarg les seves debilitats. Els bellíssims paisatges que semblen pintats a mà, la personalització i les mecàniques de joc el fan una addició destacada al seu gènere. Phoenix Labs ha demostrat un compromís a crear una experiència de joc d’alta qualitat, inclusiva i atractiva, i Fae Farm és un testimoni del seu èxit en aquesta tasca.

Fae Farm

Fae Farm és un simulador d’agricultura encantador que combina mecàniques de joc atractives amb bellíssims paisatges pintats a mà. Malgrat les petites falles, ofereix una experiència de joc que destaca en el gènere.

Nou Joc

Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

Fae Farm és un simulador d’agricultura encantador que combina mecàniques de joc atractives amb bellíssims paisatges pintats a mà. Malgrat les petites falles, ofereix una experiència de joc que destaca en el gènere.

4.1

Versió analitzada: PC

Còpia del joc proporcionada per l’editora

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.

Nou Joc

About Author

També et pot interessar

Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per