Ressenyes

Ressenya – Fate/Samurai Remnant

Torna la Guerra del Sant Greal

La franquícia Fate, un univers que abasta diversos mitjans com ara manga, novel·les lleugeres, anime i videojocs, ha estat un pilar de la cultura pop japonesa durant anys. Coneguda per la seva intrincada història, les relacions entre personatges i les batalles èpiques, la sèrie ha aconseguit una base de fans a tot el món. La darrera incorporació a aquest univers és Fate/Samurai Remnant, un videojoc d’acció que transporta els jugadors al Japó dels anys 1600.

Desenvolupat per Omega Force, amb l’ajuda de Type-Moon i Aniplex, aquest joc té com a objectiu combinar la rica narrativa i la història centrada en els personatges per la qual la franquícia és coneguda amb una estructura de joc més típica de Omega Force. Tant si ets un fan de la sèrie Fate com no, Fate/Samurai Remnant espera satisfer els amants dels jocs de rol i acció. Veiem així si compleix aquesta fita.

Un viatge al període Edo

La trama de Fate/Samurai Remnant es desenvolupa en els anys 1600 durant el període Edo del Japó. El protagonista, Miyamoto Iori, és un estudiant de l’espasa, que se sent atrapat en una rutina. Fent feines locals sense importància, mentre el país es troba al llindar d’un canvi social sense precedents.

La vida d’en Iori fa un gir de 180° quan es veu involucrat en la “Cinquena Guerra del Sant Greal”, un torneig on els combatents lluiten per tenir l’oportunitat d’aconseguir que els seus desitjos es facin realitat. No obstant això, aquesta versió de la Guerra del Sant Greal, coneguda com el “Ritual de la Lluna Creixent”, se situa en una línia temporal diferent, convertint-la en un relat independent dins de la franquícia Fate.

Iori, tot i ostentar el títol de “Master”, és un novell en aquesta guerra. S’enfronta a samurais famosos, senyors de guerra i polítics influents. El seu “Servant”, Saber, l’haurà d’ajudar a fer front a la gran palestra d’enemics i resultar guanyador del torneig. Convé destacar que el joc fa una impressionant feina mantenint els jugadors al dia amb els seus conceptes. Fent-lo accessible fins i tot per a aquells que són totalment nous en la franquícia Fate.

Acció “Musou” per a tots els gustos

Pel que respecta a la jugabilitat, Fate/Samurai Remnant és una barreja de segments estratègics i combat Musou. Tot amb un enfocament en dominar diferents estils de combat i millorar les teves habilitats i equip.

El sistema de combat és ràpid i compta amb molta profunditat. Pots triar diferents atacs i combinacions per utilitzar, i també pots canviar entre els teus Servants i el teu Master per desenvolupar estratègies diferents. No només podràs controlar Saber, sinó que també podràs reclutar “Servants Rogues” que podràs convocar en batalla per controlar-los i ajudar-te a derrotar els teus enemics.

El joc també compta amb un sistema d’estils de combat, cadascun amb els seus propis avantatges. Per exemple, Aigua et permet ser més ràpid i enfrontar-te a més d’un enemic, mentre que Terra augmenta la defensa. Més endavant, s’afegeixen tres estils més, cadascun amb les seves especialitats. Cadascun d’aquests estils se sent útil i hauràs de canviar entre ells diverses vegades durant la batalla.

Una experiència ben completa

A mesura que derrotes enemics, acumularàs punts que podràs bescanviar en habilitats. Els teus Servants també tenen el seu propi arbre de habilitats, així que es recomana actualitzar les seves habilitats de tant en tant. Més enllà de l’arbre de habilitats, hi ha certa equipació que es pot millorar en el teu taller.

El joc també presenta un petit minijoc d’estratègia que et fa prendre posicions amb els teus Servants. També hi ha diverses activitats com acariciar gats i gossos, visitar estàtues de Buda per obtenir experiència i completar missions secundàries.

El joc pot arribar a ser desafiant, requerint pensament estratègic. Aquí, prémer botons aleatòriament no et portarà enlloc. Has de comprendre els patrons d’atac dels enemics i respondre adequadament. Per exemple, els enemics poden carregar un atac mortal que es torna vermell, i has d’aturar aquests atacs per sobreviure. A més, alguns enemics són dèbils a certs estils de combat, així que experimentar acostuma a pagar la pena.

Delícia pels amants de l’anime

Els gràfics del joc són detallats i expressius, amb una estètica anime que encaixa bé amb l’ambientació i la història del joc. Els entorns estan dissenyats amb riquesa, capturant l’atmosfera del Japó del segle XVII amb llocs d’interès, botigues i personatges no jugables que afegeixen a la immersió. Així doncs, els dissenys dels personatges també són remarcables.

L’àudio del joc també és impressionant. La interpretació de veus només està disponible en japonès, però té una gran qualitat i afegeix profunditat als personatges. La música del joc complementa bé l’acció, millorant l’ambient tant en moments tranquils com intensos.

La interfície d’usuari és neta i intuïtiva, facilitant la navegació a través dels menús i la gestió de les habilitats i l’equip del teu personatge. El joc també ofereix diverses opcions d’accessibilitat, incloent-hi la capacitat de canviar la velocitat del text i ajustar els controls.

Conclusió

En conclusió, Fate/Samurai Remnant és una experiència gratificant tant per als fans de la sèrie Fate com per als nouvinguts. Les seves mecàniques de joc, narrativa captivadora i presentació de gran qualitat el converteixen en un títol destacat dins del gènere. Ja siguis un fan del combat estratègic, de la narrativa o simplement un amant de l’univers de Fate, Fate/Samurai Remnant és un joc que mereix la teva atenció.

Fate/Samurai Remnant

Fate/Samurai Remnant combina amb èxit elements d’acció, estratègia i narrativa per oferir una experiència de joc notable. La seva ambientació en el Japó del segle XVII, juntament amb la seva rica història i personatges ben desenvolupats, el converteixen en una proposta atractiva tant per als fans de la sèrie Fate com per als nous jugadors.

Nou Joc

Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

Fate/Samurai Remnant combina amb èxit elements d’acció, estratègia i narrativa per oferir una experiència de joc notable. La seva ambientació en el Japó del segle XVII, juntament amb la seva rica història i personatges ben desenvolupats, el converteixen en una proposta atractiva tant per als fans de la sèrie Fate com per als nous jugadors.

4.3

Versió analitzada: PC

Còpia del joc proporcionada per Koei Tecmo

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.

Nou Joc

About Author

També et pot interessar

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories
Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenya – Cannon Dancer – Osman
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per