Sector

Actors de veu preocupats per l’acord de SAG-AFTRA amb Replica Studios

Tal com ha publicat IGN, el Sindicat d’Actors de Pantalla – Federació Americana de Televisió i Ràdio (SAG-AFTRA) ha arribat a un acord amb l’empresa de tecnologia d’intel·ligència artificial, Replica Studios, sobre l’ús de la IA per replicar les veus dels actors en videojocs. Aquest acord està dissenyat per permetre la creació ètica i la llicència de rèpliques de veu digital amb disposicions per a termes mínims, consentiment dels intèrprets i opcions de renúncia.

Malgrat la postura positiva del sindicat sobre l’acord, ha sorgit un corrent de malestar entre els professionals. Molts han recorregut a les xarxes socials per expressar les seves preocupacions, indicant que se senten exclosos del procés de presa de decisions i que no tenen claredat sobre els detalls del tracte.

Els líders de SAG-AFTRA han respost emfatitzant que l’acord s’ajusta a la missió del sindicat de garantir una compensació justa i una consulta pels actors quan s’utilitza la IA. Es considera la possibilitat de celebrar una reunió per abordar les preocupacions dels membres.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.