Sector

Palworld: èxit total i acusacions de plagi

Palworld, un joc que combina mecàniques de supervivència amb la caça de criatures, ha assolit una fita remarcable, superant els 5 milions d’unitats venudes en menys d’una setmana. Palworld també compta amb més d’1,5 milions de jugadors concurrents a Steam.

No obstant això, el triomf del joc no està exempt de controvèrsia. Un nombre significatiu d’usuaris i desenvolupadors han expressat preocupacions sobre l’originalitat dels dissenys d’alguns dels personatges del joc, anomenats “Pals”. S’han dirigit acusacions de plagi al desenvolupador del joc, Pocketpair, assenyalant semblances entre certs Pals i Pokémon.

El debat s’ha intensificat a les xarxes socials, amb comparacions de models 3D dels diferents jocs. L’usuari de Twitter Byofrog ha publicat vídeos que afirmen mostrar evidència, no només d’inspiració en el disseny, sinó de possible plagi. Encara que els models no són idèntics, les seves proporcions són prou semblants, la qual cosa ha despertat la sospita dels usuaris.

En resposta a aquestes acusacions, Takuro Mizobe, director del joc i CEO de Pocketpair, ha reconegut la influència de Pokémon, però ha demanat que s’aturi l’abús dirigit als artistes del joc. Mizobe va emfatitzar que la supervisió de tots els materials es realitza per un equip, incloent-hi ell mateix.

Molts usuaris es pregunten si Nintendo té intenció alguna de prendre accions contra Pocketpair i Palword pel suposat plagi. De moment, tant Nintendo com The Pokémon Company s’han mantingut al marge de la polèmica.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.