Ressenyes

Ressenya – Banishers: Ghosts of New Eden

Fantasmes i dilemes a New Eden

Banishers: Ghosts of New Eden es presenta com un alè d’aire fresc en un panorama de jocs sovint inundat de seqüeles i títols formulaics. Desenvolupat per Don’t Nod, aquest joc s’aventura en territori desconegut, teixint una narrativa ambientada en una versió sobrenatural i alternativa de l’Amèrica dels anys 1600. Amb la mort, el drama i el romanticisme com a pilars temàtics, Banishers convida els jugadors a una aventura que combina astúcia, intriga i el sobrenatural amb habilitat.

Al cor de Banishers hi ha la seva narrativa. Des del principi, els jugadors són transportats a un món on assumeixen els papers de Red i Antea, dos detectius caçadors de fantasmes que naveguen per un paisatge plagat d’esperits i misteris sense resoldre. El joc introdueix una mescla d’elements de jugabilitat, des de mecàniques d’investigació fins a la capacitat de canviar entre protagonistes. Aquesta dinàmica de perspectiva no només enriqueix l’experiència de joc, sinó que també fa destacar la narrativa.

Una narrativa impecable

Tot i que Banishers destaca en l’entrega de la seva narrativa, també s’inspira en mecàniques de jocs d’aventura i d’acció ja establertes. Aquestes mecàniques de combat, tot i ser satisfactòries, poden arribar a sentir-se rígides i repetitives, mancant la finesa vista en altres propostes del gènere. No obstant això, aquest petit detall és superat pels punts forts del joc, especialment el seu èmfasi en les eleccions del jugador i els dilemes morals.

Al llarg del joc, els jugadors s’enfronten a decisions que conformen la història i defineixen el destí dels seus personatges. Des de triar entre exiliar fantasmes o enfrontar-se als vius, fins a lluitar amb les conseqüències de ressuscitar éssers estimats. Banishers: Ghosts of New Eden presenta als jugadors opcions que provoquen reflexió i ressonen molt després que finalitzi el joc. Tot i que les opcions a vegades poden semblar limitades o forçades, contribueixen al ric teixit moral i de conseqüències del joc.

Una obra mestra de Don’t Nod

Una de les característiques destacades de Banishers és la seva construcció del món. El joc transporta els jugadors a una representació meticulosa de l’Amèrica colonial, amb llocs atmosfèrics, models de personatges detallats i interpretacions de veu de primera categoria. L’entorn no només serveix com a teló de fons; es converteix en un personatge en si mateix, ple d’històries per descobrir.

Visualment, Banishers impressiona amb la seva atenció als detalls i entorns. Des dels pobles de New Eden fins a les vastes terres més enllà, cada ubicació està representada amb cura i autenticitat, immergint encara més els jugadors en el món ricament detallat del joc. Les animacions dels personatges són fluides i expressives, transmetent la càrrega emocional de la història amb subtilesa.

Conclusions

En conclusió, Banishers: Ghosts of New Eden triomfa per la seva narrativa i construcció del món. Tot i que les mecàniques de jugabilitat poden resultar simples, l’ambició narrativa i la presentació atmosfèrica compensen àmpliament qualsevol defecte. Don’t Nod ha demostrat una vegada més la seva capacitat per crear experiències que ressonen en les ments dels jugadors. Per a aquells que busquen una aventura centrada en la narrativa que desafia la convenció i abraça el sobrenatural, Banishers: Ghosts of New Eden és un viatge inoblidable.

Ressenya – Banishers: Ghosts of New Eden

Desenvolupat per Don’t Nod, Banishers: Ghosts of New Eden convida els jugadors a explorar una versió sobrenatural dels anys 1600 a Amèrica, prenent el paper de dos detectius caçadors de fantasmes. Amb una gran narrativa i presentació, ofereix una experiència inoblidable per als amants dels jocs centrats en la història i l’aventura.

Nou Joc

Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

Desenvolupat per Don’t Nod, Banishers: Ghosts of New Eden convida els jugadors a explorar una versió sobrenatural dels anys 1600 a Amèrica, prenent el paper de dos detectius caçadors de fantasmes. Amb una gran narrativa i presentació, ofereix una experiència inoblidable per als amants dels jocs centrats en la història i l’aventura.

4.3

Còpia del joc proporcionada per Focus Entertainment..

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.

Nou Joc

About Author

També et pot interessar

Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per