Ressenyes

Ressenya – Like a Dragon: Infinite Wealth

Un drac camí a Hawaii

En la gran llista de relats de videojocs, pocs són tan ricament intrigants com les històries que es narren a la sèrie Like a Dragon (anteriorment Yakuza). Like a Dragon: Infinite Wealth és l’entrada més recent d’aquesta intricada saga, i es presenta com a testimoni de la mestria de Ryu Ga Gotoku Studio en narrativa, desenvolupament de personatges i, ja de pas, la jugabilitat. Avui repassarem els nombrosos aspectes que fan de Infinite Wealth no només un gran joc, sinó tota una experiència que transcendeix els seus límits.

Una història de dues ciutats

Like a Dragon: Infinite Wealth porta els jugadors en un viatge entre els transitats carrers de Yokohama i les vistes tropicals de Hawaii. Com la saga ja ens té acostumats, oferint una narrativa que és tant sobre el creixement personal com sobre la crítica social. La història del joc explora temes com l’avarícia, l’explotació i la recerca de la felicitat. Utilitzant al bo de Ichiban Kasuga com a protagonista de nou, equilibra l’absurd amb el profund, assegurant que cada moment estigui impregnat de la marca de drama i humor característica de la sèrie.

I és que la narrativa és un triomf de ritme i profunditat, amb cada capítol descobrint girs argumentals i mostrant noves facetes dels personatges, que mantenen l’interès dels jugadors. Les dues ambientacions serveixen no només com a fons sinó com a personatges per si mateixos, cadascun amb una personalitat distintiva que influencia la direcció de la història. L’atenció al detall en recrear aquests llocs és res menys que remarcable, submergint els jugadors en un món que se sent viu. Ja sigui recorrent els estrets carrers japonesos, escoltant tota mena de sons que els fans de la saga tindran gravats al cap, com els passejos per les avingudes de Hawaii, tot gaudint de les vistes mentre ens insulten en anglès.

Caos, estratègia i evolució

El sistema de combat a Like a Dragon: Infinite Wealth és una sublim barreja d’estratègia i caos moderat. Construint sobre els fonaments establerts pel seu predecessor, el joc eleva el combat per torns a noves alçades amb una nova mecànica simple però efectiva: el posicionament. Depenent de la nostra ubicació i els atacs realitzats, podem dur a terme diferents combinacions. Per si no n’hi hagués prou, la gamma de treballs, invocacions i habilitats, aporten varietat a les batalles. El joc anima els jugadors a posicionar-se bé i calcular els moviments, recompensant el joc intel·ligent amb combinacions tan visualment espectaculars com eficaces.

Les missions secundàries i els minijocs són la sang de la sèrie Like a Dragon, i Infinite Wealth no és una excepció. Cada activitat està elaborada amb cura, assegurant que no són només distraccions sinó parts integrals del món que ofereixen les seves pròpies històries i recompenses. La pura quantitat i qualitat d’aquestes diversions són inigualables, fent que el món del joc sigui un que els jugadors voldran explorar a consciència. Des de subhistòries repletes de drama i diversió, fins a treballs alternatius com a repartidor de menjar ràpid o, fins i tot, gestionar tota una illa al pur estil Animal Crossing.

Tot un espectacle digne de la saga

Pel que respecta a la presentació, Like a Dragon: Infinite Wealth és una meravella. Els gràfics del joc són un testimoni del poder de la nova generació de maquinari, amb models de personatges, entorns i efectes que són renderitzats en gran detall. En part, també gràcies a la constant evolució del Dragon Engine, el motor que RGG ha utilitzat des de Yakuza 6 per desenvolupar els seus jocs. Els carrers de neó de Yokohama contrasten perfectament amb les costes banyades pel sol de Hawaii, fent que cada ubicació sigui tota una delícia.

La banda sonora i el disseny de so són igualment impressionants, amb composicions que capturen perfectament els diferents tons del joc. Els ritmes contundents de la música de batalla, les melodies relaxants dels moments més tranquils i els sons ambientals de la ciutat, tots junts creen una experiència auditiva tant memorable com immersiva. Una menció especial al sublim doblatge del joc, que es pot seleccionar tant en japonès com en anglès. Personalment, creiem que el doblatge nipó surt guanyant, però per a gustos, colors.

Notes addicionals

Tot i que Like a Dragon: Infinite Wealth ofereix algunes opcions d’accessibilitat, hi ha una manca notable de característiques completes que atenguin una gamma més àmplia de jugadors. La capacitat d’ajustar la mida i el color dels subtítols és un toc de benvinguda, però el joc es beneficiaria d’un conjunt més robust d’opcions per assegurar que tothom pugui gaudir de l’experiència al màxim.

Tanmateix, una de les principals queixes per part dels jugadors, és la decisió de bloquejar contingut essencial darrere de DLC. La decisió de fer que el mode Nou Joc + sigui accessible només per aquelles persones que hagin pagat de més, crea una precedència perillosa per al món dels videojocs. Per a més inri, les persones que vulguin desblocar tots els assoliments, hauran de passar per caixa. No us mentirem: si el joc no s’emporta una nota perfecta, és principalment per aquesta deplorable decisió.

Una experiència molt rica

I és que Like a Dragon: Infinite Wealth és més que només un joc. És un viatge a través d’un món tan ric i variat com la vida mateixa. És una celebració del potencial del mitjà per contar històries que són tant èpiques com íntimes. Per construir mons als quals els jugadors voldran tornar, molt després que els crèdits s’acabin, i gaudir-los al màxim. Resumidament, Infinite Wealth és, en essència, el magnum opus de Ryu Ga Gotoku.

Per als fans de la sèrie i els nous vinguts per igual, Like a Dragon: Infinite Wealth és un títol essencial. És un joc que ofereix una quantitat absurda en contingut, qualitat i pura alegria. En un món sovint criticat per prioritzar l’estil sobre la substància, Infinite Wealth es presenta com un exemple brillant del que passa quan un joc aconsegueix l’equilibri perfecte entre tots dos.

Like a Dragon: Infinite Wealth

Like a Dragon: Infinite Wealth és una obra mestra de RGG Studio que combina una narrativa profunda amb mecàniques de combat que presenten millores. Tot acompanyat d’una presentació visual i sonora impressionants, i una riquesa de contingut secundari. Tot i algunes crítiques sobre les polítiques de DLC, el joc brilla com una essencial tant per a fans com per a nous jugadors.

Nou Joc

Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

Like a Dragon: Infinite Wealth és una obra mestra de RGG Studio, que combina una narrativa profunda amb mecàniques de combat que presenten millores. Tot acompanyat d’una presentació visual i sonora impressionants, i una riquesa de contingut secundari. Tot i algunes crítiques sobre les polítiques de DLC, el joc marca un gran pas endavant per a la saga Like a Dragon.

4.9

Còpia del joc proporcionada per SEGA.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.

Nou Joc

About Author

També et pot interessar

Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per
Skip to content