Ressenyes

Ressenya – El Shaddai: Ascension of the Metatron HD Remaster

Videojocs, art i segones oportunitats

En el món dels videojocs, hi ha moments en què la línia entre l’entreteniment i l’art es difumina fins a gairebé desaparèixer. A mesura que la indústria ha evolucionat, hem vist com els jocs no només narren històries, sinó que també ofereixen experiències que ens transporten a mons imaginatius plens de bellesa i significat. Aquesta intersecció entre art i entreteniment és on trobem jocs com El Shaddai: Ascension of the Metatron.

Tanmateix, és interessant observar com, en els últims anys, hi ha hagut una tendència a ressuscitar jocs considerats de culte que, lamentablement, van ser ignorats en el seu moment. Amb el llançament de ports i remasteritzacions per a plataformes com la Nintendo Switch i altres consoles, aquests títols han rebut una segona oportunitat per captivar una nova generació. El Shaddai és un d’aquests jocs, una joia artística que ha estat redescoberta.

Explorant els llibres apòcrifs

El Shaddai: Ascension of the Metatron HD Remaster barreja de manera impecable l’expressió artística amb la jugabilitat plena d’acció. Tot oferint una experiència visualment impressionant, diferent de qualsevol altra cosa en el gènere. Desenvolupat per Crim i llançat originalment el 2011, aquesta remasterització en alta definició busca reintroduir els jugadors a un joc que inicialment va ser passat per alt, però que ara es presenta com un testimoni del poder de la narració i la creativitat.

En el fons, El Shaddai segueix la història d’Enoch, un escrivà encarregat per Déu de recuperar set àngels caiguts que amenacen l’existència de la humanitat. La narrativa del joc s’inspira en el llibre no canònic d’Henoc, entrelligant temes d’intervenció divina, rebel·lió i redempció en la seva trama. Mentre els jugadors guien Enoch a través dels 11 nivells del joc, exploren un món on la llegenda antiga es troba amb paisatges futuristes, creant una atmosfera única.

Estil per sobre de substància

Un dels aspectes més impactants d’El Shaddai és el seu disseny artístic, que transcendeix les estètiques tradicionals dels videojocs per oferir una experiència visual realment admirable. Des dels colors vius fins als detalls dels dissenys dels personatges, cada aspecte de la presentació del joc està meticulosament elaborat per submergir els jugadors en el seu món fantàstic. L’ús del “cel shading”, gradients i filtres afegeix profunditat i textura als entorns del joc, mentre que els dissenys dels personatges, inspirats en diferents famosos, aporten un toc de familiaritat. Tot i que el doblatge i els efectes sonors són bons, el joc destaca per la seva banda sonora.

Tot i els seus èxits artístics, El Shaddai no està exempt de defectes. Alguns jugadors poden trobar el combat simple i repetitiu en comparació amb altres jocs del mateix gènere, com ara Devil May Cry. Amb poca profunditat en termes de mecàniques de combo i sistemes de millores. A més, la falta de control de càmera, especialment durant les seqüències de plataformes, de vegades pot ser frustrant, portant a passos en fals i reinicis ocasionals. Un punt que em va captar l’atenció és la mecànica de l’armadura. A mesura que prenem mal, aquesta s’anirà deteriorant, fins al punt de trencar-se.

Conclusions

No obstant això, aquests punts febles són superats pels punts forts del joc, incloent-hi la seva trama, la seva presentació i la seva jugabilitat. El sistema de combat, tot i ser simple, ofereix prou profunditat per mantenir els jugadors enganxats, amb una varietat d’armes i habilitats per dominar al llarg del joc. La remasterització també ofereix una jugabilitat més suau en comparació amb el llançament original.

En conclusió, El Shaddai: Ascension of the Metatron HD Remaster és un joc que serveix com a testimoni de l’expressió artística en els videojocs. Tot i no oferir la profunditat o la complexitat d’altres títols en el seu gènere, el seu estil i la seva jugabilitat el converteixen en una experiència que val la pena per a aquells que busquin alguna cosa diferent. Sigui per la seva presentació o la narrativa, El Shaddai ofereix un viatge tan memorable com impressionant.

El Shaddai: Ascension of the Metatron HD Remaster

Inspirat en el llibre apòcrif d’Henoc, El Shaddai: Ascension of the Metatron HD Remaster segueix la història d’Enoch al llarg de la seva missió divina. Amb un disseny artístic impressionant i una jugabilitat interessant, tot i alguns petits inconvenients, ofereix una experiència que val la pena explorar.

Nou Joc

Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

Inspirat en el llibre apòcrif d’Henoc, El Shaddai: Ascension of the Metatron HD Remaster segueix la història d’Enoch al llarg de la seva missió divina. Amb un disseny artístic impressionant i una jugabilitat interessant, tot i alguns petits inconvenients, ofereix una experiència que val la pena explorar.

3.6

Còpia del joc proporcionada per Crim mitjançant PR Hound.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.

Nou Joc

About Author

També et pot interessar

Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per