Ressenyes

Ressenya – Crow Country

Cria corbs, i et trauran els ulls

Justament ahir, em va aparèixer aquesta publicació d’Adam Vian. En ella, comenta que les tres grans inspiracions per Crow Country van ser Resident Evil, Silent Hill i curiosament, Final Fantasy VII. Tot i la sorpresa inicial en veure aquest últim, he de dir que no em sobta gens. Principalment, a causa de la presentació del joc, però també, gràcies als detalls que aquest inclou de manera subtil per tal d’aprofundir la seva història.

En el seu nucli, Crow Country és un viatge nostàlgic a través d’un parc d’atraccions abandonat. Tot rendint homenatge als icònics jocs d’horror del passat mentre explora el seu propi camí. Desenvolupat per SFB Games, les ments creatives darrere de joies independents com Snipperclips i Tangle Tower, aquesta nova proposta d’horror de supervivència presenta els jugadors un parc temàtic abandonat, on secrets foscos i misteris sinistres els esperen.

Aspecte nostàlgic, però nou

Un dels aspectes que més han cridat l’atenció de Crow Country, és la seva presentació visual. L’estètica del joc transporta els jugadors als anys 90, amb un filtre granulós inspirat en els televisors de tub que li dona autenticitat a l’experiència. La protagonista, Mara Forest, destaca sobre el fons del parc en ruïnes, recordant als herois poligonals d’abans. Els entorns meticulosament elaborats, plens d’elements interactius i detalls ocults, recorden la bellesa de clàssics com Final Fantasy VII. I és que tal com indica la seva inspiració, a vegades més és menys. Tot i que Crow Country compta amb escenaris tridimensionals, l’efecte és impecable.

Pel que fa a l’aspecte sonor, Crow Country tampoc defrauda. Tot i que no disposa de cap peça memorable com els jocs que l’han inspirat, utilitza temes subtils que reforcen l’ambientació del joc. Partint de melodies típiques de jocs del gènere, incorpora efectes sonors molt detallats que afegeixin un element d’immersió tot i els gràfics “lowpoly” del joc.

La cosa va d’enigmes i secrets

Parlem de jugabilitat. Crow Country ofereix dos modes de joc diferents: exploració i supervivència. En el mode d’exploració, els jugadors podran gaudir d’una aventura a través de les atraccions del parc, explorant al seu ritme la història i resolent tota mena d’enigmes pel camí. Cada sala amaga missatges sinistres que expliquen el context de l’ambient. Mentrestant, el mode de supervivència augmenta la tensió, enfrontant els jugadors a criatures grotesques, mentre cerquen recursos com farmacioles i munició.

El sistema de combat és senzill, amb una varietat d’armes i opcions de control que permeten als jugadors adaptar el seu enfocament. Des de tirotejos fins a moments tensos d’evasió, cada habitació se sent ple de perill. Els enemics del joc afegeixen una capa extra de terror a l’atmosfera ja inquietant. Hi haurà qui prefereixi estalviar munició, i també qui vulgui desempallegar-se dels enemics per tal d’explorar tranquil·lament. Tot sigui dit, que el focus principal del joc és la resolució d’enigmes.

El corb, quan el tanques, es fa el mort

Més enllà de les seves mecàniques de joc, Crow Country presumeix d’una narrativa rica i intricada, plena de girs i elements que faran rumiar als jugadors. A mesura que ens endinsem en els misteris del parc, descobrirem una història que és a parts inquietant i surrealista. El joc està replet de diaris, llibres, notes… tots escrits per persones vinculades amb el parc i els fets que hem d’investigar. No només trobarem pistes que ens ajudaran, sinó que també s’hi deixen veure detalls que aporten a la trama.

Tot i el seu homenatge als tòpics clàssics de l’horror, Crow Country aconsegueix crear la seva pròpia identitat, barrejant elements de la nostàlgia amb idees fresques. Des dels seus enigmes genialment dissenyats fins al seu món detalladament elaborat, cada aspecte del joc se sent ajustat i executat de manera experta. Segurament no espantarà els més experts, ni de bon tros, però, tanmateix, serà una experiència inquietantment entretinguda.

Conclusions

En conclusió, Crow Country és un títol que captura l’essència dels clàssics del terror mentre explora noves direccions creatives. Amb un estil visual i sonor que evoca la nostàlgia de la PlayStation, ofereix una experiència d’immersió molt especial, en un parc d’atraccions abandonat. Amb mecàniques de joc ben equilibrades entre exploració i supervivència, i una narrativa rica en misteri i detalls, Crow Country estableix la seva pròpia identitat dins del gènere. Tot i no ser una obra revolucionària, segurament captivarà els aficionats al gènere amb la seva atmosfera inquietantment entretinguda.

Rainbow Cotton

Crow Country és una immersiva experiència d’horror de supervivència que captura l’essència dels clàssics. Amb un ambient i una narrativa intrigants, ofereix una combinació perfecta entre exploració, resolució d’enigmes i moments de tensió, tot ambientat en un misteriós parc d’atraccions abandonat.

Nou Joc

Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

Crow Country és una immersiva experiència d’horror de supervivència que captura l’essència dels clàssics. Amb un ambient i una narrativa intrigants, ofereix una combinació perfecta entre exploració, resolució d’enigmes i moments de tensió, tot ambientat en un misteriós parc d’atraccions abandonat.

4.8

Còpia del joc proporcionada per SFB Games.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.

Nou Joc

About Author

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar

Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per