Ressenyes

Ressenya – Rainbow Cotton

Un viatge colorit a través de la nostàlgia

En els últims anys, ININ Games s’ha guanyat una reputació notable per portar clàssics a les plataformes modernes, oferint una nova oportunitat per a títols. Així doncs, ha estat capaç de ressuscitar experiències atemporals, capturant el cor i l’esperit dels originals mentre els porta a nous públics. Ara, amb el llançament de Rainbow Cotton, ININ Games continua aquesta tradició, oferint una oportunitat única per tornar a gaudir d’un clàssic de Dreamcast.

El 1999, Rainbow Cotton va captivar els jugadors japonesos de Dreamcast, intentant repetir l’èxit de Panorama Cotton. Amb la seva combinació de mecàniques i elements de joc, el joc es va guanyar un lloc especial als cors dels fans del gènere. El seu món colorit i imaginatiu, juntament amb una banda sonora encantadora, va crear una experiència de joc inoblidable que es va convertir en un clàssic instantani i va establir la saga Cotton com una referència en el món dels shoot ‘em up.

De Dreamcast a consoles modernes

La nova versió de Rainbow Cotton dona la benvinguda als jugadors amb una experiència visual millorada que manté l’essència de l’original. El joc rep un augment en resolució, mostrant els seus paisatges vibrants i els dissenys d’enemics en gran detall. A més, inclou suport per a pantalles panoràmiques, ideal per a la presentació i també la jugabilitat. Convé destacar que les cinemàtiques animades mantenen el seu aspecte de 4:3. Malgrat això, la presentació general troba un equilibri entre la nostàlgia i la modernitat, especialment gràcies a les diferents opcions de presentació, com ara filtres CRT i altres.

Una de les característiques més destacades és la seva meravellosa banda sonora. L’edició remasteritzada conserva les melodies alegres i els temes memorables del joc original, però amb un toc de fidelitat d’àudio molt destacable. Cada etapa està acompanyada d’una composició que complementa perfectament l’acció a la pantalla. Tanmateix, les cinemàtiques compten amb doblatge japonès acompanyat de subtítols. Per desgràcia, però, mentre juguem no podem activar subtítols. Això provoca que perdem els comentaris i context durant la partida. Cert que podria distreure, però l’opció seria benvinguda.

Mantenint l’acció intacte

Pel que fa a la jugabilitat, Rainbow Cotton roman fidel a l’original, oferint una barreja perfecta de mecàniques tradicionals de trets amb elements de jugabilitat únics. Els jugadors controlen a Cotton, una jove bruixeta que viatja sobre la seva escombra, mentre navega per una sèrie d’etapes colorides, disparant als enemics amb un arsenal d’atacs màgics. L’edició remasteritzada manté els controls precisos i l’acció ràpida que van fer tan estimat el joc original, mentre també introdueix petits ajustos per millorar la jugabilitat, com ara una funció d’apuntat a l’estil Star Fox.

Tot i que pot decebre els jugadors que busquen una experiència més contemporània, aquesta versió del joc serveix com un fidel homenatge a l’original. Per si no fos prou, conté diferents modes de joc, incloent–hi el Retro, que ofereix una experiència més fidedigna de l’original de Dreamcast. També hi ha disponible un mode cooperatiu local que, tot i ser força limitat, ofereix un petit entreteniment per a passar l’estona. Avui en dia, per 19,99 euros, no es pot demanar gaire cosa, tot sigui dit.

Conclusions

En conclusió, Rainbow Cotton és un viatge replet de color. Tant per als fans del títol original, com per a la resta de jugadors. Amb la seva encantadora presentació, jugabilitat entretinguda i banda sonora encantadora, recupera amb èxit l’essència del que va fer tan especial l’original. Si estàs disposat a pagar 19,99 euros o prefereixes esperar a una rebaixa, ja depèn de cadascú. Tot sigui dit, poder continuar gaudint de la saga Cotton a plataformes modernes, és tot un goig.

Rainbow Cotton

Rainbow Cotton és un port fidel del clàssic de Dreamcast, amb millores visuals i una jugabilitat adaptada als nous temps. Malgrat mantenir l’essència original, pot decebre els qui busquen una experiència més moderna. Així i tot, és una genial oportunitat per tal de descobrir aquest viatge ple de color i ànima.

Nou Joc

Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

Rainbow Cotton és un port fidel del clàssic de Dreamcast, amb millores visuals i una jugabilitat adaptada als nous temps. Malgrat mantenir l’essència original, pot decebre els qui busquen una experiència més moderna. Així i tot, és una genial oportunitat per tal de descobrir aquest viatge ple de color i ànima.

3.5

Còpia del joc proporcionada per ININ Games via PR Hound.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.

Nou Joc

About Author

1 comentari

  1. El Remake de Rainbow Cotton s'estrena avui a totes les plataformes - Nou Joc

    06/05/2024

    […] Ressenya – Rainbow Cotton […]

Els comentaris estan tancats.

També et pot interessar

Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per