Sector

Microsoft i el govern basc col·laboraran en matèria de ciberseguretat juvenil

Microsoft i el govern basc col·laboraran en matèria de ciberseguretat juvenil

Tot i no estar relacionat en Catalunya ni els videojocs per se, considerem prou interessant compartir aquesta notícia. Microsoft i el Govern del País Basc han signat un acord de col·laboració en matèria de ciberseguretat i educació digital a l’àmbit infantil i juvenil.

L’aliança, que s’ha oficialitzat amb la signatura d’un conveni de col·laboració per Josu Iñaki Erkoreka Gervasio, Vicelehendakari Primer i conseller de Seguretat del Govern Basc, i Alberto Granados, president de Microsoft Espanya, ajudarà a sensibilitzar en matèria de ciberseguretat la població infantil i juvenil d’Euskadi, a través de la formació, el desenvolupament i la millora de les capacitats digitals de l’equip del projecte de l’Ertzaintza, “Prevenció des de la Comunicació”.

Microsoft proporcionarà, entre altres coses, els recursos necessaris per millorar la seva feina a l’hora d’informar i conscienciar sobre diferents aspectes de la seguretat a l’alumnat dels centres educatius d’Euskadi, perquè la societat basca i especialment els estudiants aprenguin les millors pràctiques de ciberseguretat.

La formació en habilitats digitals i conscienciació ajuden a garantir la seguretat digital d’una població vulnerable com pot ser la dels infants i els joves. La col·laboració publicoprivada, com aquest acord que avui signem, és clau per fomentar aquesta formació de la ciutadania i ajudar la conscienciació de famílies i professionals de l’educació a protegir-se a l’entorn digital actual i millorar la cura cibernètica dels infants i joves.

Alberto Granados i Josu Erkoreka durant l’acte de signatura del conveni

Risc online entre nens i adolescents

La IA generativa està a l’abast de la mà de qualsevol persona amb internet i els ciberdelinqüents també l’han posat a treballar a favor seu, donant lloc a atacs molt més desenvolupats i sofisticats. L’Informe Global de Seguretat Online de Microsoft dona dades tan significatives com que el 69% de les persones ha experimentat algun risc en línia durant el 2023, percentatge que puja fins al 74% en el cas dels adolescents. La desinformació, així com el ciberassetjament, els discursos d’odi i les amenaces de violència són els riscos més comuns.

Les persones més joves accedeixen al contingut de múltiples maneres: mitjançant eines d’aprenentatge, aplicacions de comunicació, motors de cerca o xarxes socials. Cadascuna d’aquestes plataformes és un possible punt vulnerable a la seva seguretat en línia. El públic estudiantil necessita habilitats que els ajudin a determinar quins enllaços són segurs i fiables, a mesura que exploren i naveguen per la xarxa.

Microsoft, gràcies a l’acord signat amb el Govern Basc, proporcionarà assessorament i orientació sobre com millorar l’eficàcia dels programes de prevenció i comunicació que tenen en marxa, així com sobre eines i tecnologies que puguin ajudar a millorar la comunicació i la col·laboració entre l’Ertzaintza i altres organitzacions.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.