Descobrint el futur i la passió del món indie
El IndieDevDay 2024, celebrat del 27 al 29 de setembre, va ser una cita clau per als amants dels videojocs independents. Tot i que per motius personals només vaig poder atendre el dissabte 28, les meves primeres impressions van ser impactants. En arribar al recinte, la llarga cua de gent que esperava entrar em va sorprendre. Una cosa és veure l’anticipació a les xarxes socials, però viure-la en directe, amb centenars de persones emocionades per l’esdeveniment, és una experiència molt diferent.
Un cop dins, el personal, molt amable, em va guiar fins a la zona d’acreditacions, començant oficialment al meu periple. El primer que vaig fer, sense pensar-m’ho dues vegades, va ser visitar els estands dels meus companys del Projecte Ce Trencada. Després d’anys de relació virtual a través de Telegram, Discord i altres plataformes, el moment de trobar-nos en persona va ser meravellós. Mentre conversava amb ells, pensava en la quantitat de persones que, com nosaltres, vivien moments similars, reconnectant amb amics que abans només coneixien a través d’una pantalla. També vaig poder saludar al magnífic equip del SAGA.
Després de la trobada amb les amistats, vaig començar a explorar el recinte, començant per la zona comercial. Aquí es podien trobar tota mena de paradetes, des de les més professionals, com estands de grans empreses, fins a petites botigues d’artistes independents que venien les seves manualitats amb moltíssima personalitat. Hi havia marxandatge de jocs, samarretes, pòsters, figures i tota mena de productes relacionats amb el món del videojoc. Era fascinant veure la diversitat de productes exposats, tots ells demostrant la passió d’artistes que volien compartir la seva creativitat amb el públic.
En una cantonada del recinte, vaig descobrir una zona especialment dedicada als amants del retro. Aquesta àrea estava equipada amb una selecció de televisors CRT (aquells que fèiem servir a casa de l’àvia) amb tota mena de consoles retro connectades. Era tot un viatge al passat, amb una selecció de jocs en format 4:3, que anaven des de clàssics de lluita fins a partides intenses de Mario Kart. Em vaig quedar una estona mirant com la gent gaudia d’aquests jocs que, malgrat el pas dels anys, continuen sent tan divertits com sempre.
No hi ha IndieDevDay sense els IndieDev
Però, naturalment, el plat fort del IndieDevDay eren els jocs independents que estan per venir. La zona dedicada als desenvolupadors era la més gran de tot l’esdeveniment, plena d’estands amb jocs innovadors i creatius. Passejar pels seus passadissos era tota una aventura. Cada estand oferia l’oportunitat de provar les demos, veure a altres persones jugant, i parlar amb els creadors, que es mostraven emocionats d’explicar els seus projectes i ajudar els jugadors.
Una de les parades amb més cua, com era d’esperar, era la de Devolver Digital, on es presentava Neva, la nova creació dels responsables de Gris. L’anticipació al voltant d’aquest joc era innegable, amb molta gent esperant que sigui un dels grans títols de l’any.
Entre les meves proves, vaig tenir l’oportunitat de jugar a Hanera Girl, la nova proposta de Studio Koba, creadors de Narita Boy. La seva jugabilitat és sorprenentment complexa i plena d’opcions estratègiques, tot i la seva aparença simplista. També vaig poder provar Hotel Barcelona, una col·laboració entre Swery65 i Suda51. Tot i que encara necessita alguns ajustos, especialment en els controls, el joc promet molt, amb una presentació que reflecteix l’estil característic de dos dels creadors més excèntrics de la indústria.
L’hora de les presentacions
Després de recórrer l’àrea de jocs i fer una bona dosi de proves, vaig anar cap a l’escenari principal. Allà, hi havia una cua ben llarga per les signatures de Conrad Roset, el famós il·lustrador i cofundador de Nomada Studio, conegut pel seu treball a Gris i el nou Neva.
A continuació, va tenir lloc una de les conferències que més m’interessava: la presentació de Hotel Barcelona. Després d’haver provat el joc, estava especialment emocionat per sentir els seus creadors parlar-ne en profunditat. La conferència va començar puntual, amb Swery i el seu traductor, Dan Luffey, presentant les diferents mecàniques del joc, mentre David Caballero, redactor en cap de Gamereactor, conduïa una breu entrevista que ens va permetre conèixer millor el procés creatiu del joc i la implicació de Suda51 en el projecte.
Per acabar, després de la presentació, es va organitzar un sorteig inesperat, i a més els fans van tenir l’oportunitat de fer-se fotos amb Swery i demanar-li signatures. Per a mi, va ser un dels moments més especials del dia. Swery va signar les meves còpies de Deadly Premonition Origins i Deadly Premonition 2. Llàstima que no vaig portar The Missing, un altre dels seus jocs que adoro, però com que no té versió física estàndard… què hi farem.
Després d’una última volta per les paradetes i de recollir targetes promocionals i fotografies de diversos jocs per afegir a la meva llista de desitjos, vaig donar per finalitzat el meu dia a l’IndieDevDay. Vaig acomiadar-me de les amistats, amb abraçades i promeses de veure’ns en la pròxima edició. Va ser una experiència que recordo amb un molt bon gust de boca. L’IndieDevDay 2024 ha demostrat una vegada més que no només és un esdeveniment clau per als videojocs independents a Catalunya. Sinó una cita clau en el panorama internacional.
Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a Twitter, Facebook o Telegram.
IndieDevDay es consolida com a referent del videojoc indie - Nou Joc
01/10/2024[…] Videojocs i sentiments a l’IndieDevDay 2024 […]