Mòbil Sector

Sega aposta pel mercat mòbil amb l’adquisició de Rovio

Sega, la famosa empresa japonesa de videojocs, mare de Sonic the Hedgehog i altres franquícies mítiques, ha anunciat oficialment la seva intenció d’adquirir Rovio Entertainment, l’empresa finlandesa de jocs per a mòbils darrere del popular joc Angry Birds. L’adquisició es durà a terme mitjançant una oferta pública, després que Rovio reportés un estancament econòmic. Tal com ha compartit Sega, la companyia nipona adquirirà totes les accions i opcions d’acció emeses per Rovio per un total de 706 milions d’euros (aproximadament 103,68 mil milions de iens).

Es preveu que l’adquisició es completi durant el segon trimestre de l’exercici fiscal que finalitza el març de 2024, subjecte al compliment de certes condicions, incloent-hi el compliment de les regulacions antimonopoli.

Sega ha fet el següent comentari:

Ens complau anunciar que hem pogut fer aquest anunci amb Rovio, que és propietària d’«Angry Birds», estimat per la gent de tot el món, i té excel·lents empleats que donen suport a les capacitats de desenvolupament i operació de jocs per a mòbils de primera categoria. Sega ha desenvolupat molts títols de jocs per a totes les plataformes, incloent-hi la sèrie «Sonic the Hedgehog», al llarg de la seva llarga història. Estem segurs que la combinació de les marques, personatges i seguidors de les dues empreses, així com la seva cultura i funcions corporatives, produirà una sinergia significativa en el futur.

Trobareu més informació aquí.