Ordinador Sector Xbox

La Comissió Europea aprova la compra d’Activision Blizzard per part de Microsoft

La Comissió Europea ha donat la seva aprovació, sotmesa a certes condicions, a la proposta d’adquisició de la companyia Activision Blizzard per part de Microsoft, segons la normativa de fusió de la UE. Aquesta decisió marca un avenç significatiu en la indústria dels videojocs i comporta millores potencials per al joc en línia.

L’aprovació per part de la Comissió Europea depèn del compromís de Microsoft de complir íntegrament amb les condicions establertes. Aquests compromisos aborden eficaçment les preocupacions de competència identificades per la Comissió i es preveu que aportaran avanços substancials en el joc en línia, superant l’estat actual de les coses.

La decisió arriba després d’una extensa investigació sobre l’adquisició d’Activision per part de Microsoft. La Comissió Europea va examinar minuciosament les proves disponibles i va recollir informació i comentaris de competidors, clients, desenvolupadors de videojocs, distribuïdors i plataformes de joc en línia que operen dins la Unió Europea.

La investigació preliminar realitzada per la Comissió va revelar preocupacions de competència pel que fa a l’impacte de Microsoft en la distribució de jocs de vídeo per a consoles i PC, incloent-hi els serveis de subscripció de diversos jocs i els serveis de joc en línia. A més, van sorgir preocupacions sobre la consolidació de la posició de Microsoft en el mercat dels sistemes operatius per a PC.

No obstant això, la investigació de mercat exhaustiva realitzada per la Comissió va determinar que l’adquisició de Microsoft no perjudicaria les consoles rivals ni els serveis de subscripció de diversos jocs. D’altra banda, va confirmar que la competència podria veure’s afectada en la distribució de jocs a través dels serveis de joc en línia i que la posició de Microsoft en el mercat dels sistemes operatius per a PC seria reforçada.

Podeu llegir el text sencer de la Comissió Europea fent clic aquí.