Sector

Bobby Kotick defensa la situació d’Activision Blizzard i espera tancar la venda a Microsoft

Segons ha publicat el mitjà nord-americà Variety, Bobby Kotick, el CEO d’Activision Blizzard, es manté tranquil davant de diferents desafiaments a la companyia. Kotick ha estat immers en esforços per obtenir l’aprovació reguladora per a la venda en efectiu de 69.000 milions de dòlars d’Activision Blizzard a Microsoft durant els últims 18 mesos. A més, l’empresa ha enfrontat investigacions sobre acusacions d’assetjament i igualtat de gènere per part d’agències federals i estatals dels Estats Units.

Una demanda presentada pel Departament de Drets Civils de Califòrnia el 2021 acusa Activision Blizzard de fomentar una cultura sexista, sotmetre les dones a assetjament sexual constant i practicar la discriminació. No obstant això, Kotick defensa la cultura de l’empresa. A més, afirma que Activision Blizzard té previst publicar dades de la investigació de la Comissió d’Oportunitats d’Igualtat d’Ocupació per contrarestar la percepció d’un ambient masclista i misogin. A més, manté que Activision Blizzard ha tingut un nivell relativament baix de queixes per assetjament i agressió. Especialment en comparació amb el seu gran nombre d’empleats.

Centrat en Microsoft

Bobby Kotick atribueix els problemes d’imatge de l’empresa a forces externes, particularment als sindicats. Els empleats d’Activision han presentat nombroses queixes contra l’empresa. Kotick creu que aquestes accions laborals estan afectant les investigacions en curs i les protestes dels empleats que s’han produït des de 2021.

Tot i que Kotick planeja proporcionar un informe de transparència amb dades de fonts externes, reconeix el repte d’afrontar la percepció negativa creada per les acusacions. Tanmateix, Kotick continua centrat en la defensa de l’èxit d’Activision Blizzard, els quals ha ajudat a modelar durant els seus 32 anys de mandat. Veient el rebombori amb les ressenyes de Diablo IV i la gran anticipació del joc per parts dels fans, sembla que les coses continuen anant bé, però.

Podeu llegir l’entrevista sencera, amb tots els detalls, aquí.