Ressenyes

Impressions – Holomento (accés anticipat)

Desenvolupat per Sean Weech, conjuntament amb Wilfried Nass i Adeel Jafree, Holomento és tot un projecte de passió dins del món dels videojocs. El joc, que es troba en fase d’accés anticipat a Steam, compta amb el suport de Deck13, reconeguda per publicar grans títols d’acció i rol. Com és d’esperar, Holomento està totalment relacionat amb aquests gèneres, oferint una barreja dels dos, amb elements únics i força originals.

Rol i supervivència

Holomento és un joc de rol amb elements roguelike que fomenta un tipus de joc cautelós, ja que la mort permanent és una possibilitat. Tanmateix, el sistema roguelike permet reconstruir pobles i recollir recursos. Això permet facilitar les futures partides, tot i que requereix molts recursos. Holomento ofereix sis classes de personatges, cadascuna amb estadístiques bàsiques que milloren amb l’equipament. Aquestes classes tenen millors armes i més salut que el personatge per defecte, el que fa que la lluita sigui més fàcil.

El sistema de combat encara no està equilibrat del tot i presenta alguns problemes puntuals. Hi ha una base que sembla treta de jocs d’acció com ara la saga souls, com per exemple, esquivar atacs i contraatacar en moments clau. Els jugadors han de completar missions i tasques per progressar a través de diferents regions, i completar la tasca principal del joc.

Tot un món per explorar

Tot i estar en fase d’accés anticipat, Holomento té molt clar quin enfocament donar a la seva exploració i el seu món. Replet de camins i secrets, el món semiobert d’Holomento promet una experiència immersiva. No pels seus gràfics realistes, òbviament, però per la seva meticulosa construcció. El joc està replet de punts d’interès i ubicacions úniques, com ciutats en ruïnes, castells, amagatalls i molt més. Explorar els diferents biomes i descobrir diferents secrets és tota una experiència.

D’igual manera, no es pot faltar a la presentació d’Holomento, amb uns gràfics colorits i estilitzats, molt ben treballats, que donen una personalitat al joc. Córrer per grans camps de flors, amb la posta de sol de taló de fons, mentre el vent fa moure la gespa és tot un espectacle. Tanmateix, ho és explorar un camp nevat, i trobar-se un petit campament de viatgers. Moments com aquests, acompanyats d’un estil gràfic amb tanta ànima i una banda sonora més que decent, crea moment memorables.

Un joc que promet

Holomento disposa d’una base robusta amb la qual continuar construint. Tal com els jugadors hem de recollir recursos i millorar les ciutats del joc, els desenvolupadors hauran de continuar treballant en el seu joc. En el seu estat actual, Holomento és una experiència més que acceptable. Tot i problemes de balanceig amb el sistema de combat i errors puntuals, Holomento ofereix una aventura de rol repleta de secrets i missions. Tot en un món semiobert, en el que podrem perdre’ns durant hores, de vegades per la falta de claredat en els objectius.

Tot sigui dit, en la seva fase actual, segurament no acabarà de convèncer a tothom, i això és normal. Cal destacar, però, que Holomento no deixa de ser tot un projecte de passió desenvolupat per un equip minúscul. A més, encara queda molta feina per fer. A poc a poc, el joc va rebent actualitzacions de contingut i millores en la jugabilitat. Amb el suport de la comunitat i Deck13, estic convençut que Holomento es convertirà en un joc de culte dins del seu gènere.

Conclusió

Resumidament, Holomento és un joc de rol que ofereix una aventura immersiva en un món semiobert, replet de secrets i missions. Encara que el sistema de combat necessita un millor equilibri i presenta alguns problemes puntuals, el joc té una base sòlida i una presentació ben treballada. El joc està en fase d’accés anticipat i encara hi ha molta feina per fer, però amb el suport de la comunitat i Deck13, Holomento té el potencial de convertir-se en un gran joc.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.

Nou Joc

About Author

També et pot interessar

Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per