Ressenyes

Ressenya – Dungeon Drafters

Dungeon Drafters és un joc de rol basat en cartes únic i innovador que combina la profunditat estratègica dels jocs de construcció de baralles amb l’emoció de les aventures clàssiques de roguelike. Desenvolupat per un estudi independent, Manalith Studios, el joc ha aconseguit cultivar un petit grup de seguidors gràcies a la seva jugabilitat, encantadora estètica pixel art, i les seves mecàniques de jugabilitat. El joc, com també Hunt the Night, s’ha publicat gràcies a DANGEN Entertainment.

Una jugabilitat única i entretinguda

En el seu nucli, Dungeon Drafters és un joc d’estratègia per torns, on els jugadors naveguen per masmorres generades procedimentalment. Allà, haurem de lluitar contra monstres i recollir tota mena de botins i objectes. Evidentment, la característica més destacada del joc és el seu sistema de combat basat en cartes, que requereix que els jugadors construeixin i gestionin una baralla de cartes que representen les habilitats del seu personatge. Això afegeix una capa de profunditat estratègica, ja que els jugadors han de considerar amb cura quines cartes incloure en la seva baralla i com utilitzar-les durant la batalla.

El joc també presenta un sistema de creació, que permet als jugadors crear noves cartes i actualitzar les existents. Això fomenta l’experimentació, ja que els jugadors han de revisar constantment les seves estratègies per superar reptes cada vegada més difícils. La corba de dificultat del joc està ben equilibrada, proporcionant una sensació satisfactòria de progressió mentre manté un sentit de desafiament en tot moment. A més, el joc inclou tota mena de missions secundàries, a més de la principal, que fomenten l’exploració i jugar de manera diferent cada vegada.

Independentment preciós

Pel que fa a l’apartat gràfic, Dungeon Drafters té una estètica encantadora de píxels que recorda l’edat d’or dels jocs de 16 bits. Els sprites dels personatges i els entorns són detallats i expressius, donant al joc una identitat visual única. Les animacions són fluides i plenes de carisma, mostrant l’atenció al detall dels desenvolupadors. Tanmateix, la banda sonora del joc està prou bé, amb composicions i melodies atmosfèriques que complementen bé l’acció a la pantalla. Així i tot, no destaquen prou per arribar a ser memorables. Els efectes de so

Un joc per dedicar-hi hores

Tal com hem comentat al principi, Dungeon Drafters ha fomentat una comunitat forta i solidària de jugadors que, tot i ser relativament pocs, comparteixen estratègies, discuteixen mecàniques, i proporcionen comentaris als desenvolupadors. Aquest esperit col·laboratiu sense dubte ha contribuït al èxit i l’evolució continuada del joc, ja que els desenvolupadors han estat receptius als comentaris dels jugadors i han implementat nombroses actualitzacions i millores basades en suggeriments de la comunitat. Aquesta és una de les gràcies de ser un estudi independent, i poder permetre’s realitzar aquests canvis en benefici comú.

Bàsicament, Dungeon Drafters destaca per la seva innovadora fusió de jocs de construcció de baralles i jocs de rol de masmorres. En combinar aquests dos gèneres, els desenvolupadors han creat una experiència fresca i atractiva que desafia els jugadors a pensar estratègicament i adaptar-se a circumstàncies en constant canvi. A més, la generació procedimental del joc, proporciona una rejugabilitat infinita i encoratjant els jugadors a comprovar les seves estratègies.

Conclusió

Finalment, Dungeon Drafters és un títol que val la pena destacar. Ofereix una experiència de joc única i entretinguda, que combina elements dels jocs de construcció de baralles i dels jocs de rol. Amb la seva estètica pixelada i les seves mecàniques innovadores, el joc és un testimoni de la creativitat i la passió dels seus desenvolupadors. En poques paraules, siguis un fan dels jocs d’estratègia, roguelikes o simplement busquis alguna cosa fresca i innovadora, Dungeon Drafters és un joc que no pots passar de llarg.

Dungeon Drafters

Dungeon Drafters és un joc de rol basat en baralles de cartes, amb masmorres generades procedimentalment. Desenvolupat per Manalith Studios i publicat per DANGEN Entertainment, té una encantadora presentació pixelart, digna de l’època dels 16 bits. Amb una corba de dificultat equilibrada, desafia els jugadors a pensar estratègicament i adaptar-se a les circumstàncies.

Nou Joc

Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

Dungeon Drafters és un joc de rol basat en baralles de cartes, amb masmorres generades procedimentalment. Desenvolupat per Manalith Studios i publicat per DANGEN Entertainment, té una encantadora presentació pixel art, digna de l’època dels 16 bits. Amb una corba de dificultat equilibrada, desafia els jugadors a pensar estratègicament i adaptar-se a les circumstàncies.

4.3

Versió analitzada: PC (Steam)

Còpia del joc proporcionada per Dangen Entertainment

Nou Joc

About Author

També et pot interessar

Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per