Nintendo Sector

El motor Godot ara disponible per als desenvolupadors de Nintendo Switch

El motor Godot ara disponible per als desenvolupadors de Nintendo Switch

En un moviment significatiu per als desenvolupadors de jocs independents, s’ha llançat un port gratuït del motor Godot per als desenvolupadors autoritzats de Nintendo Switch. Aquesta iniciativa té com a objectiu ampliar l’accessibilitat del motor Godot, una plataforma popular de desenvolupament de jocs de codi obert, a una àmplia gamma de creadors que busquen desenvolupar jocs per a la Nintendo Switch.

El port ofereix suport a projectes realitzats amb les versions 3.5.x i 4.1.x del Godot i està disponible sense cost per als desenvolupadors amb autorització de Nintendo. Tot i que el port no està altament optimitzat, es considera prou eficient per a la majoria dels projectes de jocs petits i mitjans.

Val a dir que el port es proporciona “tal com està”, sense cap garantia o suport implícit. S’anima als desenvolupadors a col·laborar i buscar assistència dins de la comunitat al Portal de Desenvolupadors de Nintendo. Per a projectes més grans, es recomana associar-se amb empreses professionals de portabilitat.

Un dels jocs publicats a Nintendo Switch gràcies a aquesta eina és Murtop, disponible en català. Podeu donar-li un cop d’ull a la nostra ressenya aquí.

Aquest desenvolupament és un avantatge per a la comunitat de jocs independents, oferint noves oportunitats als desenvolupadors per portar les seves creacions a una plataforma de consola popular.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.