Ressenyes

Ressenya – Shin Megami Tensei V: Vengeance

El Cànon de la Venjança ens reclama

Atlus té un historial de transformar llançaments inicials en versions definitives que mostren millores i afegits notables. Aquesta tendència és evident en molts dels seus títols, tan recents com no, on el nou contingut i les millores han elevat significativament els jocs originals. Shin Megami Tensei V Vengeance continua aquesta tradició construint sobre el títol original de Nintendo Switch, amb un contingut nou substancial, millores de rendiment i nombroses millores de qualitat de vida.

A primera vista, aquestes noves versions poden semblar simples estratègies per guanyar diners. Els tan mencionats “cash grabs”. No obstant això, Atlus demostra constantment la seva dedicació en aquestes noves versions, oferint experiències que se senten fresques i definitives, fins i tot per aquelles persones que ja han jugat al títol original. Em fa certa cosa comparar directament Shin Megami Tensei amb Persona, però les millores extenses i el contingut afegit fan que Vengeance sigui l’edició definitiva de Shin Megami Tensei V, de la mateixa manera que Royal ho és per a Persona 5​.

Diferències entre les dues versions

Quan Shin Megami Tensei V es va llançar per primera vegada a la Nintendo Switch, va ser elogiat per les seves mecàniques de jugabilitat i el seu sistema de combat. Tanmateix, va rebre crítiques pels problemes tècnics de rendiment i una història que alguns van trobar amb certes mancances. Malgrat aquests defectes, va suposar una entrada significativa a la franquícia, que va permetre als fans explorar el món de Shin Megami Tensei en alta definició per primera vegada.

Shin Megami Tensei V: Vengeance es basa en el joc original amb nombroses millores que aborden moltes de les crítiques del llançament inicial. Una de les addicions més notables és la nova història “Canon of Vengeance”, que introdueix nous personatges, ubicacions i elements narratius. Fàcilment, més de 50 hores de joc addicionals, que s’han arribat a definir com tot un joc nou. Convé destacar que les noves línies argumentals estan ben integrades, presentant nous dimonis i missions que fan que el joc se senti com una revisió completa, en lloc d’una simple actualització. Així doncs, qui s’hagi passat el joc original, ho tindrà més fàcil per justificar la compra d’aquesta versió.

A més, Vengeance introdueix diverses millores que fan que el joc sigui més accessible. Aquestes inclouen la possibilitat de guardar en qualsevol lloc, una funció que redueix significativament la frustració permetent guardar el progrés en qualsevol moment. A més, el joc ara presenta una nova opció de mapa que proporciona una vista zenital, fent l’exploració i la navegació molt més senzilles.

D’estudiant a semideu

Shin Megami Tensei V segueix la història d’un estudiant de secundària que es veu transportat a un Tòquio postapocalíptic conegut com a Da’at. Aquest món alternatiu es veu assolat per una guerra entre àngels i dimonis. El protagonista es fusiona amb un ésser misteriós anomenat Aogami, convertint-se en el “Nahobino”, una entitat amb la capacitat de desafiar déus i dimonis. La història se centra en la lluita per restaurar l’ordre al món, explorant temes com la moralitat, creences, i poder. Les nostres decisions al llarg de l’aventura determinaran el final d’aquesta.

Una de les incorporacions més notables de la versió Vengeance és la nova línia argumental “Canon of Vengeance”, que afegeix nous personatges i trames que amplien significativament la història i el context del joc. Aquestes proporcionen una visió més profunda del món de Da’at i les motivacions dels seus habitants, enriquint l’experiència tant per als jugadors que hi retornen, com els nous. A més, les noves missions secundàries i esdeveniments contribueixen a una narrativa més completa, fent de Vengeance l’edició definitiva de Shin Megami Tensei V.

Un sistema de combat complex però just

La jugabilitat central de Vengeance es manté arrelada en el sistema de combat per torns característic de la sèrie, que posa èmfasi a explotar les debilitats dels enemics per guanyar torns extra. Aquest sistema afegeix una capa d’estratègia, requerint als jugadors planificar els seus moviments i gestionar el seu grup de dimonis. El joc fa una gran feina al explicar totes les seves mecàniques a poc a poc, de manera més o menys subtil. Tanmateix, els diferents caps que ens trobem al llarg de la nostra aventura, es faran càrrec de posar-nos a prova i assegurar-se que hem estat atents.

Els jugadors poden reclutar dimonis negociant durant batalles, amb cada dimoni requerint diferents enfocaments per ser convençut. Ja sigui parlant de certa manera, a canvi d’objectes, salut, proves, i fins i tot minijocs. Aquesta mecànica afegeix una dinàmica única a les trobades, ja que els jugadors han d’entendre i adaptar-se a les personalitats dels dimonis que desitgen reclutar. Per a acabar-ho d’adobar, els diàlegs dels diferents dimonis poden resultar força divertits, gràcies a la genial localització del joc. A més, l’addició de més de 40 nous dimonis a Vengeance amplia les estratègies, fent que els sistemes de fusió i reclutament de dimonis siguin encara més diversos.

Un món consumit pel caos i la guerra

El món obert del joc està dissenyat per animar a l’exploració. Els jugadors poden recórrer les diverses zones, trobant una varietat de dimonis amb qui lluitar o reclutar. El joc inclou nombrosos elements verticals, amb moltes àrees que requereixen exploració per tal d’arribar a llocs amagats o elevats. Aquesta sensació de verticalitat afegeix profunditat a l’exploració, recompensant els jugadors que es prenen el temps per investigar a fons el seu entorn. Vengeance inclou una sèrie de rampes que podem utilitzar, aprofundint més en aquesta verticalitat, alhora d’estalviar-nos temps en molts casos.

Al llarg del món en ruïnes, les missions secundàries són abundants i diverses, oferint una gamma d’activitats que complementen la història principal. Aquestes missions sovint impliquen ajudar dimonis amb els seus problemes, trobar objectes perduts o derrotar certs enemics. Completar missions secundàries no només proporciona recompenses, com punts d’experiència, objectes i nous dimonis, sinó que també ajuda a entendre millor el rerefons de la història. La varietat de missions assegura que els jugadors sempre tinguin alguna cosa interessant a fer per tal de pujar de nivell, o simplement desconnectar de la trama principal.

Molta substància, però també estil

Shin Megami Tensei V: Vengeance presenta una millora notable en l’apartat tècnic, aprofitant el poder de les consoles d’última generació, així com els ordinadors. Els entorns són més detallats, amb textures millorades i efectes d’il·luminació més immersius en el món postapocalíptic de Da’at. Els dissenys dels dimonis i els personatges aconsegueixen destacar encara més, amb una atenció al detall que dona vida a les criatures del joc. La paleta de colors fosca i la direcció artística reforcen l’atmosfera, oferint una experiència visualment impressionant. Pel que respecta a Nintendo Switch, la cosa no varia gaire respecte a la versió original del joc. Més enllà del joc portàtil, no destaca en res més.

La banda sonora és un altre aspecte que convé destacar, amb composicions que barregen temes orquestrals amb elements electrònics que complementen perfectament l’acció i la narrativa del joc. Les melodies varien des de tons inquietants fins a ritmes intensos durant les batalles contra els dimonis. A més, el doblatge, tot i només estar disponible en anglès i japonès, és de gran qualitat, amb interpretacions que capturen les personalitats dels personatges principals, així com dels dimonis.

Conclusions

Shin Megami Tensei V: Vengeance és la versió definitiva del joc original. Oferint millores significatives i contingut nou que el converteixen en un imprescindible tant per als nous jugadors com per als que tornen. La narrativa millorada, la llista ampliada de dimonis i nombroses actualitzacions de qualitat de vida asseguren que Vengeance destaqui com un títol principal en la sèrie Shin Megami Tensei. Amb el seu extens sistema de combat, món atmosfèric i opció de sistemes, Vengeance aconsegueix un equilibri gairebé perfecte.

Shin Megami Tensei V: Vengeance

Atlus revisita Shin Megami Tensei V amb Vengeance, proposant una versió ampliada del joc que soluciona molts dels problemes de la versió original, tot oferint una gran quantitat de millores i una trama totalment nova.

Nou Joc

Jugabilitat
Presentació
Entreteniment
Valor

Resum

Atlus revisita Shin Megami Tensei V amb Vengeance, proposant una versió ampliada del joc que soluciona molts dels problemes de la versió original, tot oferint una gran quantitat de millores i una trama totalment nova.

4.8

Còpia del joc proporcionada per SEGA.

Per estar sempre a l’última de les principals novetats del món dels videojocs en català, recordeu seguir-nos a TwitterFacebook o Telegram.

Nou Joc

About Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories
Ressenyes

Ressenya – TAPE: Unveil the Memories

Ressenya de TAPE: Unveil the Memories, un joc d'aventures amb elements de puzle, amb molt de misteri i una ambientació
Ressenya – Cannon Dancer – Osman
Ressenyes

Ressenya – Cannon Dancer – Osman

Ressenya de Cannon Dancer – Osman, el mític joc de recreatives de Mitchell Corporation, que ha rebut una reedició per